02:23

Dyrlægen havde ifølge Ugilt Hansen kritiske bemærkninger til syv mink, der ikke var i behandling, selv om de havde bidsår på hoved, krop og hale. Foto: Peter Mortensen

1 af 2

Minkavler afviser anklager

Erik Ugilt Hansen siger efter sigtelse for groft uforsvarlig behandling af dyr, at der ikke er noget at komme efter.

Sigtelsen mod minkavler Erik Ugilt Hansen kommer efter et uanmeldt besøg 25. februar i år, hvor politi og en dyrlæge fra Fødevareregionen gennemgik to store minkfarme med cirka 9000 dyr. Dyrlægen havde ifølge Ugilt Hansen kritiske bemærkninger til syv mink, der ikke var i behandling, selv om de havde bidsår på hoved, krop og hale.

- Når vi har dyr med skader, tager vi dem fra til observation. Det er altid et spørgsmål, om de skal slås ned, behandles med sårpulver og antibiotika eller, om de kan komme sig uden behandling. Det er en vurdering, som farmens bestyrere laver hver gang. Men hvis dyrene æder deres tildelte foderration og ser friske ud, er vores erfaring, at de godt kan komme sig uden behandling, siger Erik Ugilt Hansen til TV2/Nord.     

Om sigtelsen fører til en tiltale og en retssag afgøres af politiets efterforskning, der ikke er slut endnu. Erik Ugilt Hansens egen dyrlæge, Niels Pagter Ludvigsen, er ikke i tvivl. Han er dybt uenig med sin kollega i fødevareregionen. 

- Den her sag holder ikke i retten, lyder hans vurdering.