Minkavler straffes for at holde ulovlige mink

En minkavler blev i december afsløret i at holde 126 ulovlige mink. Nu straffes han med en betinget fængselsdom og bøde.

En vestjysk minkavler er mandag ved Retten i Holstebro idømt to måneders betinget fængsel for at have haft 126 mink på sin ejendom i Thyholm i december 2021. 

Den betingede dom er med vilkår om 80 timers samfundstjeneste. Derudover skal et selskab, den 56-årige mand er direktør for, betale en bøde på 100.000 kroner.

Afsløringen fandt sted som et kontrolbesøg under covid-19-pandemiens tredje bølge. Her fandt man, at påbudet om, at alle danske mink skulle aflives på grund af smitterisiko, ikke blev efterlevet.

Det oplyste Ekstra Bladet.

Den tiltalte har ifølge Ekstra Bladet forklaret, at minkene ikke var hans egne, men i stedet blot nogle, som han holdt for andre.

Derimod har chefen for Fødevarestyrelsens veterinærrejsehold udtalt, at man vurderede, at minkene blev holdt med henblik på erhvervsmæssig opdræt.

- Minkene, som vi fandt i dag, blev alle holdt i almindelige minkbure. Det er derfor vores vurdering, at minkene blev holdt med henblik på erhvervsmæssig opdræt og dermed ulovligt.


Seneste nyt

fra Nordjylland