LIGE NU:

Mission gennemført: Johnni er svømmet i land

Sådan! Johnni Olesen er i land efter 48 dage "på søen". Han har svømmet Vendsyssel rundt for at samle penge ind til Julemærkehjemmet i Hobro.

Han har oplevet det barske Vesterhav og endda svømmet rundt om en strandet hollandsk bomtrawler - bare for at nævne et par af de mange oplevelser, som Johnni Olesen fra Hjallerup nu kan krydse af samtidig med, at hans mission om at svømme rundt om Vendsyssel nu er gennemført.

Lørdag eftermiddag er han svømmet i land - efter 48 dage at have tilbagelagt knap 500 kilometer i vandet.

Johnni Olesen afsluttede i dag sin 548 kilometer lange svømmetur Vendsyssel Rundt efter 49 dage i vandet. Undervejs har han taget mere end 350.000 armtag og spist 180 bananer.

På forhånd havde han pakket 50 par badebukser - alle med sponsorer på, sponsorer der alle havde betalt mindst 1000 kroner.

For Johnni Olesen svømmede ikke bare for at svømme - han svømmede i en god sags tjeneste, nemlig at samle penge til børnene på Julemærkehjemmet i Hobro.

Svømmeturen er Johnni Olesens seneste initiativ i rækken for at samle ind til Julemærkehjemmet i Hobro. I løbet af de seneste fem år har han samlet i alt 800.000 kroner ind sammen med frivillige gennem foreningen ”24 Timer i Hjallerup”.

Lørdag eftermiddag er han svømmet i land - efter 48 dage at have tilbagelagt knap 500 kilometer i vandet. Foto: Robert Bedsted
Lørdag eftermiddag er han svømmet i land - efter 48 dage at have tilbagelagt knap 500 kilometer i vandet. Foto: Robert Bedsted

Det er dog ikke pengene i sig selv, der er vigtige for Johnni Olesen. Det er budskabet og ønsket om at hjælpe børn, der kæmper med trivselsproblemer.

- En krone mere eller mindre betyder ikke en disse. Det er ikke vigtigt for mig, hvor meget, der bliver samlet ind, siger Johnni Olesen.

Johnni Olesen har tidligere trænet børn til svømning, som havde det svært med vægten, og da han selv skulle tabe sig i forbindelse med en operation, besluttede han sig for at kombinere sit eget vægttab med indsamlingerne til netop Julemærkehjemmet i Hobro.