Mobilmaster godkendes

Aalborg får flere mobilmaster. Teknik- og Miljøudvalget godkendte torsdag opsætning af tre mobilmaster i Gistrup og Gl. Hasseris. Foto: Tommy Hald

Flere mobilmaster i Aalborg-området. Tre mobilmaster i Gistrup og Gl. Hasseris. Visse skal også efter planen have opsat mobilmast.

Teknik- og Miljøudvalget i Aalborg Kommune godkendte torsdag placeringen af to mobilmaster i Gistrup og en kombineret sirene/mobilmast i Gl. Hasseris. Det sker på trods af protester fra lokale beboere. Det skriver Nordjyske.

I Gistrup opstilles to stk. 24 meter høje mobilmaster på lysmasterne ved boldbanerne midt i Gistrup By. Fire mobiloperatører er sammen om masterne.

Ved at opsætte to master kan højden begrænses og alligevel opnå dækning af hele Gistrup by. En beredskabsmast kan samtidig nedlægges.

Alternative placeringer er undersøgt, men der har ikke været brugbare løsninger med en tilfredsstillende dækning af Gistrup by.

Udvalget besluttede tillige at udskifte en 17 m høj sirenemast med en 23,5 m høj antennemast I Gl. Hasseris.

Sirenemasten flyttes ca. 10 meter fra nuværende placering til placering ved gavlen af ejendommen Bygaden 1H, hvor masten vil være mindre synlig i gadebilledet og mindre generende/synlig fra de nærmeste boliger.

Masten bliver til en kombineret sirene- og antennemast, hvor sirenen placeres på toppen af masten. 

I Visse er der også planer om opsætning af en mobilmast, men planerne er ikke helt klar endnu.

Udvalget besluttede, at der iværksættes sagsbehandling med henblik på, at meddele landzonetilladelse til at opstille en mobilmast

Efter kabellægning vil Visse by være uden mobildækning. Netoperatørerne har oplyst, at udskiftning af en 15 m høj sirenemast med en ny 27 m høj mobilmast på en ejendom ved Visse Vandværk, eller i nærområdet vil kunne dække hele Visse by med mobiltelefoni og mobilt bredbånd for alle operatører.

Forsiden lige nu