Betjente fra Nordjyllands Politi patruljerer i disse uger på steder med mange mennesker. Her fra Gågaden i Aalborg Midtby tirsdag 28. april. Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)

Møgvejr får folk til at blive indendørs: Nu overholder vi forsamlingsforbuddet

Efter en uges solskin er vejret vendt, og det hjælper nordjyderne med at overholde forbuddet mod at forsamle sig mere end 10 personer.

Solen var en modspiller - nu er regnen blevet en medspiller for Nordjyllands Politi.

Torsdagens silende regn har nemlig betydet, at nordjyderne forbliver tørskoet indenfor - i stedet for at slænge sig alt for tæt op ad hinanden, sådan som mange har gjort det i den seneste uges flotte solskinsvejr.

Patruljerne fra Nordjyllands Politi har dermed fået væsentligt mindre at se til, når de skal sikre, at nordjyderne overholder regeringens forbud mod at forsamle sig mere end 10 personer.

Et forbud, der gælder indtil i hvert fald 10. maj.

- Vejret er selvfølgelig en kæmpestor medspiller for os. Der er ingen tvivl om, at regnen betyder, at der ikke er ret mange mennesker på gaden. Vi har derfor i dag heller ingen ingen meldinger om, at folk ikke overholder den fornødne afstand til hinanden, oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Karsten Højrup.

Selv om bødeblokken og den hævede pegefinger har kunne blive i lommen denne torsdag, så patruljerer betjentene stadig rundt omkring i Nordjylland.

Det sker for at minde både borgere og butikker om at overholde de af regeringen udmeldte retningslinjer.

- Vi får en dialog med butiksejerne omkring, hvorvidt afmærkningerne og muligheden for kunderne for at spritte af og vaske hænder er overholdt. Sådan nogle ting følger vi op på, siger vagtchefen.

Men det er ikke kun regnvejret, der er skyld i, at Nordjyllands Politi for tiden er tilfreds med situationen.

- Stor ros til nordjyderne for at overholde reglerne, siger Karsten Højrup.

Læs også På patrulje: Nordjyllands Politi øger tilstedeværelse ved ’hot spots’