Foto: Ib William Christensen

På patrulje: Nordjyllands Politi øger tilstedeværelse ved ’hot spots’

TV2 Nord fulgte i hælene på en patrulje fra Nordjyllands Politi, der onsdag var på patrulje i det centrale Aalborg.

Nordjyllands Politi vil i den kommende tid være langt mere synlige i det nordjyske gadebillede. Det sker som konsekvens af, at samfundet langsomt er begyndt at åbne igen, og folk derfor begynder at stimle sammen i gågader og byrum.

- Bylivet er begyndt at åbne igen på godt og på ondt. Der vil vi bare sikre os, at de generelle regler omkring afstandtagen og hygiejne bliver overholdt. Vi ser nogle ting her i Aalborg Kommune. Det er dels inde i centrum og dels i de store butikker ude i den sydlige del af byen. Vi ser det også i eksempelvis Skagen, hvor der er en aktiv gågade med mange publikummer og knap så meget plads, lyder det fra Anne Marie Roum Svendsen, politidirektør hos Nordjyllands Politi.

Læs også Politidirektør og borgmester: Undgå at stimle sammen i byrummet

Onsdag var TV2 Nord med to betjente fra Nordjyllands Politi på patrulje i det centrale Aalborg. Her var fokus særligt på butikker, der igen har slået dørene op for kunder.

- Vi fokuserer primært på de butikker, hvor vi ofte ser, at der er lang kø. Steder hvor man kan få take away-mad, eller hvor man kan få is. Eller frisører. Det er de steder, vi erfaringsmæssigt kan se, at flest mennesker opholder sig, siger Preben Klitgaard, politiassistent hos Nordjyllands Politi.

Se indslaget, hvor TV2 Nord var på patrulje med Nordjyllands Politi, herunder:

02:31 Luk video

I første omgang forsøger politiet at gå i dialog med de butiksindehavere eller borgere, der måtte være på kant med restriktionerne.

- Men det er klart, at når den dialog er opbrugt, så vil vi jo også udstede bøder. Vi skal ikke tale med dem ret mange gange før, at man får en bøde for ikke at overholde reglerne, siger politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, der samtidig minder om, at politiet også kan udstede opholdsforbud.

Læs også Nu kan du igen gå til køreprøve

På landsplan har politiet udpeget 38 områder, hvor der skulle være en særlig stor risiko for store forsamlinger. I Nordjylland er Nordens Kridtgrav og Jomfru Ane Parken i Aalborg samt Solnedgangspladsen i Skagen på listen over områder med særligt fokus hos Politiet.