LIGE NU:

Mogens på mission: Støt julehjælpen og giv en julegave

Aldrig før har så mange nordjyder søgt om julehjælp. I hele december bliver der samlet ind, og det bliver tæt fulgt af TV2 Nords helt egen Mogens Jørgensen.

Dansk Folkehjælp samler for 10. år i træk ind til de enlige forsørgere, der har så trængt en økonomi, at de har brug for julehjælp. Behovet har aldrig været så voldsomt som i år, og hvor 7300 familier sidste år ansøgte Dansk Folkehjælp om at få julemad og gavekort, der kan forsøde juletiden, har lige under 14.000 sendt en ansøgning i år.

Torsdag den første december var der indsamling i hele Danmark til fordel for Dansk Folkehjælp.

Mogens var med i Frederikshavn, hvor 20 erhvervsledere ringede rundt til venner, bekendte og forretningsforbindelser for at samle penge ind til Dansk Folkehjælps julepakke.

Erhvervslederne havde en time til at samle penge ind, og allerede fra første minut var der optimisme at spore hos den lokale formand ved Dansk Folkehjælp i Frederikshavn.

- Der er utrolig god stemning. Jeg tror vi får et super godt resultat, det synes jeg, jeg kan mærke, sagde Erik Sørensen, da rundringningerne begyndte.

Og ret - det fik han. Hele 376.000 kroner blev det til efter indsatsen i Frederikshavn.

Det betyder, at mange på kontanthjælp i Frederikshavn får en julepakke.

- Vi kan love, at dem som har søgt, de får også en julepakke. Det er jeg sikker på, vi kan finansiere efter det, vi har fået ind i dag, sagde Erik Sørensen.

Men det var ikke kun i Frederikshavn, at der blev samlet ind.

Mogens kiggede også forbi indsamlingen i Aars, hvor beløbet nåede op på 70.600 kroner.

- Jeg er yderst tilfreds med indsatsen, men jeg havde nok håbet på lidt mere. Vi havde håbet på, at vi kunne dække den fulde pakke, som er 1500 per deltager. Skulle vi det, havde det krævet det dobbelte, siger Herdis Brix, der er formand for Dansk Folkehjælp i Vesthimmerland.

På landsplan blev der indsamlet næsten 8,5 millioner kroner mellem klokken 13 og 14.

Man kan støtte julehjælpen helt frem til jul. 

 
 
Foto: Dansk Folkehjælp