02:01

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Momsstrid lukker haller for skolebørn

En bitter strid mellem en halbestyrelse og Rebild Kommune kan ende med, at skolebørn bliver forment adgang til hallerne i idrætstimerne.

Det er Arena Rebild - en sammenslutning af idrætshallerne i Støvring og Suldrup, der har meldt ud, at skolebørn fra Rebild Kommunes skoler ikke er velkomne efter d. 20. oktober i år.

Årsagen er en strid om moms, som Arena Rebild mener at havde til gode.

Formanden for skolebestyrelsen på Suldrup Skole, Andreas Kabell føler sig fanget i konflikten:

- Jeg synes ikke, det er rimeligt, at børnene skal tages som gidsler i denne strid. Jeg håber, at Rebild kommune og halbestyrelsen kan tale sig til rette.

Men det er der umiddelbart ikke meget, der tyder på. Ifølge formanden for Arena Rebild, Søren Pinstrup lukker hallerne for kommunens skolebørn efter efterårsferien, hvis ikke Rebild Kommune betaler de 180.000 kroner, som hallerne mener, at de skylder.

- Jeg mener, at Rebild Kommune har brudt en aftale, og så må det få en konsekvens, som for alle andre lejere. Vi har haft både revisorer og advokater til at se på sagen uden, at vi har kunnet løse konflikten, siger Søren Pinstrup.

Rebild Kommune afviser at skylde Arena Rebild penge. Formanden for Kultur og Fritidsudvalget Lene Schmidt Aalestrup siger:

- Arena Rebild har selv valgt at blive momsregistreret, og det må de havde vurderet, at der var fordele i. Vi har også andre haller, der er momspligtige, men de lever op til de samme regler som alle andre.

Parterne står nu stejlt overfor hinanden. Rebild Kommune hævder, at de allerede har betalt for råderetten over hallerne indtil december, men Arena Rebild truer alligevel med at lukke dørene d. 20. oktober.