Mor og søn kom ind

Det bliver i familien. Det kunne godt være overskriften for Enhedslisten valgsejr i Nordjylland, som har bragt mor og søn ind i henholdsvis byrådet i Aalborg og i Regionsrådet.

En glad og stolt nyvalgt mor møder sin nyvalgte søn på cafe i Aalborg.

-Sjældent går det efter fortjeneste - det syntes jeg det har gjort den her gang. Ikke for mig selv, men for Lasse - det har han sgu fortjent!, siger det nyvalgte regionsrådsmedlem, Lis Jensen fra Enhedslisten, til TV2/NORD.

Sønnen har fået nok at se til. Enhedslisten røg ind i byrådet med hele 3 mandater og Lasse Puertas Navarro Olsen er nu i spil til en rådmandspost.

-Ja det hører jeg også, men hvordan det lander, det ved jeg ikke noget om endnu, siger nyvalgt medlem af byrådet i Aalborg, Lasse Puertas Navarro Olsen, fra Enhedslisten til TV2/NORD.

Lige så ny som Lasse er i politik - lige så garvet er hans mor. I 5 år frem til 1999 sad hun i Europa-Parlamentet - valgt for Folkebevægelsen mod EU. Nu gælder det regionsrådet.

-Jo mere jeg har sat mig ind i hvad regionen laver, jo vigtigere syntes jeg det er. Det er store ting, og det er vigtige ting. Hvad vil vi med Nordjylland? Skal det bare være en plet på landkortet med nogle motorveje og nogle golfhuller? Nej. Det skal det ikke, efter Enhedslistens opfattelse, siger Lis Jensen fra enhedslisten, til TV2/NORD.

Det er første gang i nyere tid, der er valgt nogen ind i Nordjylland der ligger til venstre for SF. Mor og søn har nu fire år til vise hvad Enhedslisten vil med indflydelsen.

-Jeg håber da, at det at Enhedslisten har fået så godt et valg som de har, det gør, at vi kan finde nogle bedre løsninger på vores fælles problemer, siger Lasse Puertas Navarro Olsen fra Enhedslisten til TV2/NORD.

Ud over byrådet i Aalborg og regionsrådet, fik enhedslisten også valgt kandidater ind i byrådet i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Rebild og Thisted.