Foto: arkivfoto

Muskelhund risikerer aflivning

Ejer til aggressiv hund har fem dage til at melde sig.

To aggressive muskelhunde overfaldt i sidste uge en mand i Aalborg Øst. Manden åbnede sin dør til de to hunde, der sloges, og da han ville jage dem væk, angreb de ham.

Episoden kulminerede med at Nordjyllands Politi skød den ene af de to hunde fra deres patruljebil. Det fik den anden hund til at slappe af og den har siden da været på internat i forhåbning om at en ejer ville melde sig. Det er dog ikke sket og Nordjyllands Politi giver nu hunden en sidste chance for at overleve.

- Vi har fremlyst hunden 4. november med en frist på syv dage, og hvis ikke der er en ejer, der melder sig, vil hunden blive aflivet, siger vicepolitikommissær Heine Hansen fra Nordjyllands Politi.

Hvis en ejer mod forventning melder sig inden fristen svæver hundens skæbne derimod stadig i vinden.

- Hvis der dukker en ejer op, vil vi have den prøvet af en hundesagkyndig og så vil vi rette os efter hvad han eller hun siger. Det kan være ejeren kan få hunden udleveret, mod nogle tiltag, der kan forhindre at den angriber mennesker igen og det kan være, den skal aflives, siger Heine Hansen.

Politiet ved ikke meget om hunden, og kan derfor heller ikke stemple den som en af de 14 hunderacer, der er ulovlige.

- Den er måske en overgangshund, som ifølge hundeloven ikke kategorisk skal aflives. Det vil sige, at den er født før loven trådte i kraft. Der er måske noget amstaff i den, men det har vi ikke villet teste. Det ville være meget arbejde, hvis den om fem dage alligevel skal have en sprøjte, siger Heine Hansen.