LIGE NU:

Nabohjælp i Vejgaard

Den uheldige husejer på Hadsundvej i Vejgaard, der for et par måneder siden måtte se sit hus falde sammen, får nu moralsk støtte og hjælp fra naboerne. De vil forsøge, at få løst problemerne på grunden, hvor et hus nu ligger i ruiner.

Det er naboen i nr. 110, der står bag initiativet.

- Jeg ved ikke om vi er bedre naboer i Vejgaard end så mange andre steder, men jeg synes bare, at situationen her er så speciel, at det kræver en speciel reaktion, siger Lise Lotte Falk Petersen.

Foreløbigt er der holdt et borgermøde og det er planen, at naboerne vil forsøge, at få råd og vejledning til at få løst problemerne på grunden.

Forsikringsselskabet vil ikke betale for skaderne på huset, fordi ejeren selv har påført dem - og Aalborg Kommune kan ikke hjælpe med at få ryddet op.

- Vi kan ikke bruge borgernes penge på at rydde op på en privat grund, og vi har heller ikke hjemmel i loven til at kræve, at han selv gør, siger teknisk rådmand, Mariann Nørgaard.

Aalborg Kommune har krævet, at det væltede hus er dækket af plastic, så eventuelt asbeststøv ikke spredes - og så tilbyder de, at hjælpe med råd og vejledning.

Et tilbud Lise Lotte Falk Persen tager imod.

- Folk er frustrerede over, at der ikke er sket noget i to måneder, så vi føler at vi må gøre hvad vi kan, for at få løst problemerne, siger hun.

Husets ejer er glad for opbakningen, men ønsker derudover ikke at udtale sig om sin situation.