Næsten alle standsede fik bøde ved knallertrazzia

Midt- og Vestjyllands Politi var tirsdag på knallertrazzia i Thisted.

Flere knallertkørere i Thisted fik sig en lang næse, da Politiet var på razzia. Ud af 18 knallerter af typen “lille knallert” blev halvdelen af dem målt til at kunne køre for stærkt.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Seks blev målt til at kunne køre så meget for stærkt, at bøden ikke var nok. Her måtte Politiet supplere med en betinget frakendelse af knallertbeviset.

Når knallerter kan køre mere end 43 km/t får man en betinget frakendelse af knallertbeviset. Den tilladte hastighed er 30 km/t.


Stadig nødvendigt med kontrol

Selvom antallet af uheld med personskade for knallerter næsten er halveret siden 2017, så fortsætter politiet med at foretage razziaer.

- Så længe der er ulovlige knallerter, dukker vi op med rullefeltet, siger politikommisær Jørgen Christensen, leder af den operative færdselssektion i Midt- og Vestjyllands Politi.

Han understreger samtidig, at ulovlig knallertkørsel kan have konsekvenser for, hvornår man kan tage kørekort, hvis man er under 18 år.

På Politiets razzia i Thisted blev der desuden uddelt bøder for manglende hjelm, spirituskørsel, manglende forsikringer og kørsel i frakendelsesperioden. 


Seneste nyt

fra Nordjylland