LIGE NU:

Nanna cykler Nordjylland rundt for filippinske børn

Cykl 420 kilometer på 6 dage - den udfordring har Nanna Christiansen taget op for at hjælpe fattige gadebørn i Filippinerne.

Nanna Christiansen bor og arbejder til dagligt i Randers i Østjylland, men i løbet af den sidste uges tid har hun cyklet Nordjylland tyndt til fordel for gadebørn i de fattige Filippinere. Nanna er oprindeligt fra Vesthimmerland og har længe tænkt på at tage turen rundt i det nordjyske.

- Jeg har i mange år drømt om at komme på cykelferie, men jeg har hele tiden udskudt det, til jeg kunne gøre det sammen med mand og børn. Men de er ikke rigtig kommet endnu, så jeg bestemte mig for simpelthen at gøre det selv i stedet, siger Nanna Christiansen. 

Turen har hun dedikeret til nødhjælpsorganisationen, Projekt Viktor, der hjælper børn på den filippinske ø Mindanao. I løbet af sin tur har hun gjort reklame for organisationen, som flere har doneret penge til. 

- Det har været lidt hårdt undervejs, og jeg har også haft et par dage, hvor jeg har cyklet i regnvejr og simpelthen er blevet gennemblødt. Men så har jeg forsøgt at rette mit fokus mod de her børn, jeg jo egentlig er i gang med at hjælpe, og det har på en eller anden måde givet mig styrken til at fortsætte. For lige meget hvor slemt vi synes, vi kan have det nogle gange i Danmark, er det ingenting sammenlignet med deres liv i Filippinerne, siger Nanna Christiansen.

I dag er hun nået til sidste etape af sin tur, hvor hun trods trætte ben cykler fra fra Sæby og hele vejen hjem til Randers - en tur på ca. 120 kilometer. 

Hos Projekt Viktor er de rigtigt glade for Nannas engagement og den opmærksomhed, hun giver organisationen, fortæller formand og stifter, Dennis Ramsdahl. Pengene, der bliver doneret til Nanna Christiansen, går ubeskåret til Projekt Viktor, der for øjeblikket samler penge ind til et 180 kvadratmeter stort akutcenter på Mindanao. 

- På akutcentret vil gadebørnene fra byen Butuan kunne få mad, og der vil blive arrangeret lege og aktiviteter for dem. Derudover vil vi udøve en personlig indsats for det enkelte barn ved eksempelvis at hjælpe dem med deres skole, siger Dennis Ramsdahl. 

Han regner med, at centret kommer til at tage sig af 50 børn om dagen, og det kommer til at koste 150.000 danske kroner at bygge. Derudover er der driftsomkostninger på 10.000 kroner om måneden. Indtil videre har Projekt Viktor indsamlet 100.000 kroner. 

Nanna Christiansen regner med at samle ca. 1.500 kroner ind på sin cykeltur foruden nye medlemskaber hos Projekt Viktor og kontant hjælp til opførslen af akutcentret. Men på trods af 420 hårde kilometer i benene regner hun ikke med at stoppe sin indsats efter turen.

- Det har givet mig rigtig meget at cykle den her tur. Jeg har mødt og snakket med en masse søde mennesker, og jeg har fået mod på flere ting. Jeg har for eksempel allerede bestemt, at jeg tager turen igen næste år, og så har jeg planer om at tage til Filippinerne næste år og sørge for, at der kommer skub i tingene med at få bygget akutcentret, siger Nanna Christiansen. 

Mindanao er den sydligste ø i det filippinske øhav og huser næsten 22 millioner mennesker. Dennis Ramsdahl fortæller, at Projekt Viktor ikke samarbejder med de store nødhjælpsorganisationer som Røde Kors eller Red Barnet, da de ikke opererer i området, og de hos Projekt Viktor mener, de kan yde en mere personlig og længerevarende hjælp.