LIGE NU:

Nedlagte gårde til feriehuse

Tusindvis af nedlagte og forladte landbrugsejendomme kunne anvendes til ferieboliger i stedet for at forfalde. Sådan lyder forslaget fra paraplyorganisationen Bygningskultur Danmark. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Bygningskultur
Bygningskultur Danmark har netop undersøgt danskernes holdning til at holde ferie i tidligere bondegårde, og undersøgelsen viser, at næsten to ud af tre danskere kunne forestille sig at holde ferie i en renoveret bondegård.

Alternativ til sommerhuse
- Det kunne være et fint alternativ til at bygge nye sommerhuse. Vi ved, at sommerhuse er populære som aldrig før, men boliger med sjæl og historie, som ligger i det fri natur, er også i høj kurs.
Derfor kan en renoveret gård eller husmandssted sagtens være en økonomisk fordelagtigt alternativ til de efterhånden ret dyre sommerhuse på markedet, siger Bygningskultur Danmarks direktør Thomas Martinsen.

Ændringer i bopælspligt
Hvis forslaget skal føres ud i livet, vil det kræve ændringer i planloven og landbrugsloven, hvor der på nuværende tidspunkt er krav om bopælspligt eller minimum en helårslejer i stuehuset, hvis ejeren ikke selv bor der.