Seneste nyt:

Nedlukning af Nordjylland: Sådan skal du forholde dig, hvis du arbejder i en berørt kommune

Torsdag har regeringen meldt ud, at syv kommuner i Nordjylland anbefales at lukke for ind- og udrejse. Kun borgere med kritiske funktioner og uopsættelige behov bør krydse kommunegrænserne.

Regeringen og sundhedsmyndighederne har torsdag aften præsenteret nye coronarestriktioner, der skal gælde i de kommende fire uger. Allerede fra i aften træder nogle restriktioner i krav.

Baggrunden for nedlukning er, at der er en risiko for, at en kommende vaccine ikke kommer til at virke, som den skal.

DET GÆLDER I DISSE SYV KOMMUNER

Ingen ind- og udrejse i syv kommuner

Der bliver lukket for kommunegrænserne i syv kommuner, og man bør kun krydse kommunegrænsen, hvis man har en kritisk arbejdsfunktion eller andre uopsættelige ærinder, lyder den kraftige opfordring fra regeringen.

- På samme måde skal andre danskere ikke rejse ind i de syv kommuner, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S) på pressemødet.

DISSE 'KRITISKE FUNKTIONER' MÅ FORTSAT REJSE MELLEM KOMMUNERNE

Offentlige og private arbejdpladser opfordres derfor kraftigt til at hjemsende alle ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, lyder det fra regeringen.

- Nogle af os nordjyder ved godt, at mange pendler og bor i en kommune og arbejder i en anden. Derfor kommer de her restriktioner også til at få betydning for de omkringliggende kommuner, der ligger tæt på det nordjyske.

- Man kan altså ikke møde ind på sit arbejde, hvis man arbejder i en af de berørte kommuner, understreger Mette Frederiksen.

Patienter må gerne krydse kommunegrænser

Statsministeren: - Man kan godt stole på nordjyder

Efter torsdagens pressemøde spurgte TV2 Nord, hvordan regeringen vil sikre, at nordjyderne lader være med at bevæge sig rundt i landsdelen. Hertil udtrykte hun stor tillid til borgerne.

- Altså, man kan godt stole på nordjyder. Det siger jeg i alle mulige andre sammenhænge med den baggrund, jeg selv har. Selvfølgelig har vi som regering ikke lyst til, at der skal stå betonklodser og spærre vejene i det nordjyske.

quote Det er en meget kraftig anbefaling, at folk bliver i egen kommune. Og selvfølgelig forventer vi, at folk efterlever det.

Statsminister Mette Frederiksen

- Vi regner med, at langt de fleste nordjyder gør alt, hvad de kan for at få bragt smitten ned under denne globale pandemi i forhold til de restriktioner, der er, lyder statsministerens budskab.

Desuden understreger Mette Frederiksen, at der er tale om en reel nedlukning af Nordjylland.

Aalborgs borgmester: Det påvirker os alle

Nordjyllands største by Aalborg bliver hårdt ramt af restriktionerne. Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) oplyser i forbindelse med nedlukningen af store dele af Nordjylland, at 27.000 mennesker kører ind og ud af byen hver dag.

Derfor vil det påvirke mange borgere, der arbejder i de andre kommuner, skriver han på Facebook.

- Vi hænger jo sammen i Nordjylland på kryds og tværs og mange kan nu ikke besøge hinanden eller komme på arbejde i den næste lange tid. Det er rigtig mange mennesker, det handler om. Bare i Aalborg Kommune pendler 27.000 mennesker ind og ud for at gå på arbejde, skriver Thomas Kastrup-Larsen.

SÅ MANGE PENDLER

- Det kommer til at blive en stor udfordring for vores erhvervsliv og de berørte mennesker. Jeg håber, at der bliver fundet gode løsninger for at afhjælpe problemerne, og fra Business Aalborg og Jobcenter Aalborg vil vi gøre alt for at hjælpe virksomheder, der kommer i bekneb.

- Det er hårde tider og jeg føler virkelig med de kommuner i Nordjylland, der nu har fået lagt nye restriktioner ned over sig, afslutter Thomas Kastrup-Larsen.