Neppens Havn renoveres for over 600.000

Jesper Kjærgaard, Neppens Havns Venner, Bruno Müller, Østkystforeningerne, og Ole Vejling, Spar Nord Bank, glæder sig til de kommende måneder at følge arbejdet med renoveringen af Neppens Havn.

Med midler fra blandt andet Spar Nord Fonden skal Neppens Havn i Bangsbostrand renoveres for over 600.000 kroner.

- Neppens Havn er en perle i Frederikshavn, og det er vigtigt, at vi værner om disse åndehuller, for de er svære at nyopfinde, mener direktør Ole Vejling, Spar Nord Bank Frederikshavn.

Der er tre broer i den lille havn, som er en del af det gamle kåsesystem omkring udmundingen af Bangsbo å. Den nordligste bådebro er kun to år gammel, men søndre bådebro og den midterste bådebro trænger i den grad til en kærlig hånd. Den sydligste bro nedtages og bliver erstattet af en helt ny. På alle tre broer etableres der desuden en lavt hængende sidebro, så det bliver nemmere at komme i og ud af de 31 joller, som har plads i Neppens Havn.
 
Inde mod land bygges der en kæmpe træterrasse med borde og bænke samt grillpladser, der frit kan benyttes af alle besøgende.

- Vores mål er ikke bare at fastholde de mange gæster, som kommer for at opholde sig på havnen eller bade. Vi ønsker at skabe et endnu mere attraktivt område, som vil betyde, at både flere lokale og turister får glæde af Neppens Havn, fortæller Bruno Müller, der i sin egenskab af bestyrelsesformand for Østkystforeningerne hjælper Neppens Havns Venner med det omfattende projektet.

Jesper Kjærgaard er kasserer i Neppens Havns Venner, som har 120 medlemmer, og han glæder sig til at se det færdige resultat i slutningen af juni. Endnu er det dog usikkert, hvor langt pengene rækker.

- Men jeg er overbevist på, at vi får de fleste af vores ønsker opfyldt. Vi ved erfaring, at vi har mange medlemmer, som stiller op, når der skal arbejdes frivilligt. Sådan bliver det også denne gang, smiler Jesper Kjærgaard.

Det er Frederikshavn Fiskeriforening, som ejer Neppens Havn. Foreningen udlejer havnen til Neppens Havns Venner. Det sker for en periode på 25 år ad gangen. Det er ingen penge mellem parterne, men vennerne har ansvaret for udbygning og vedligeholdelse af broer og moler. 

Forsiden lige nu