LIGE NU:

Netshopping redder små supermarkeder

Nordjyderne har fået smag for at handle på nettet, og det kommer de små supermarkeder og tankstationer til gode.

Brugsuddeleren i Visse syd for Aalborg har fået travlt. Dagli'Brugsen i Visse har fået et af de 25 nye posthuse, Post Danmark har åbnet i Nordjylland de seneste to måneder, og lige nu langer brugsuddeler Michael Nikolajsen 200 pakker over disken hver dag.

- Det er en del flere end vi sådan lige havde regnet med, siger Michael Nikolajsen.

Paradoksalt nok er nordjydernes nethandel med til at styrke de mindre butikker. I Dagli'Brugsen i Visse oplever de, at kunderne ofte lige smider et par ekstra ting i indkøbskurven, når de alligevel skal hente pakker.

- Det har betydet, at vi har fået større kundegennemstrøm. Det var også derfor, vi gjorde det i tidernes morgen, da vi fandt ud af, at der virkelig var behov for, at kunderne kunne hente pakker her i Visse, siger brugsuddeler Michael Nikolajsen.

En undersøgelse, som Epinion har foretaget for Post Danmark, viser, at kunderne gennemsnitlig køber for 159 kroner mere om måneden i de forretninger, der har et posthus, end i dem, der ikke har.

Den øgede omsætning begynder de også at mærke hos OK Plus-tanken i Sæby. De fik posthus i slutningen af november, og kunder lægger allerede lidt flere kroner i kassen.

- De køber den der pølse, eller en kanelsnegl, eller en kop kaffe og så finder de ud af, at vi har åbent hele tiden, siger indehaver af tanken, Thomas Rugholm.