Ni ansøgere til job som rigspolitichef

Konstitueret rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg fra Nordjyllands Politi har fået konkurrenter til jobbet. Justitsministeriet tager endelig stilling tirsdag.

<b>9 ansøgere</b>
Justitsministeriet har modtaget i alt ni ansøgninger til jobbet som rigspolitichef. Det oplyser afdelingschef Thorkild Fogde mandag, efter at ansøgningsfristen er løbet ud.

I øjeblikket sidder Jens Henrik Højbjerg i stillingen som konstitueret rigspolitichef, da Torsten Hesselbjerg måtte forlade posten ved årsskiftet. Det skete som følge af den kuldsejlede politireform.

<b> Afgørelse tirsdag</b>
Allerede tirsdag middag satser Thorkild Fogde på at kunne fortælle offentligheden, om Jens Henrik Højbjerg får lov til at blive i stillingen.

- Vi har ikke fundet grundlag for at indkalde ansøgerne til samtale, så selve behandlingsprocessen går stærkt, fortæller Thorkild Fogde.

Sagen skal tirsdag formiddag behandles i regeringens ansættelsesudvalg. Alt peger dog på, at Jens Henrik Højbjerg får lov til at blive i stillingen, da han allerede før jul blev rost til skyerne fra begge sider af Folketinget.

/ritzau/