LIGE NU:

Nick Vejles advokat: Arbejdstilsynet har begået fejl

Nick Vejle pådrog sig en slem hjerneskade, da han forsøgte at redde to fiskere i august 2014. Nu kritiserer hans advokat arbejdstilsynets håndtering af det retslige efterspil.

Sagen om Nick Vejle fra Frederikshavn, der pådrog sig en svær hjerneskade, da han forsøgte at redde to fiskere, har taget en ny drejning. Marianne Fruensgaard er advokat for HjulmandKaptain, og hun har ført Nick Vejles civile erstatningssag mod Grenaa Lossekompagni i både by-, lands- og højesteret. Ifølge hende har Arbejdstilsynet begået fejl, der er blevet brugt af modparten i Nick Vejles civile erstatningssag.

Efter Nick Vejles ulykke den 4. august 2014 gav arbejdstilsynet et strakspåbud til Nick Vejles daværende arbejdsgiver. Men Arbejdstilsynet og politiet henlagde ulykken uden at rejse tiltale eller føre straffesag mod Grenaa Lossekompagni. Og det skete uden at afhøre Nick Vejle.

Se indslaget om Nick Vejle i højesteretten fra den 28. januar her:

 

- Det er besynderligt, at man ikke har ønsket at høre Nick Vejles udlægning af, hvad der skete i forbindelse med ulykken, siger Marianne Fruensgaar til fagbladet 3F.

Særligt fordi Arbejdstilsynet i marts 2019 valgte at anmode Nordjyllands Politi om at genoptage straffesagen mod Grenaa Lossekompgani. Det skete i forbindelse med, at Nick Vejle vandt sagen i landsretten. Men inden da havde Grenaa Lossekompagni brugt den ikke eksisterende straffesag som argument for, at de ikke kunne stilles til ansvar for Nick Vejles hjerneskade.

- I retten blev det fremhævet af modparten, at Arbejdstilsynet og politiet havde opgivet at rejse tiltale i sagen. Og det blev brugt som argument for, at der ikke var et arbejdsgiveransvar for NickVejles ulykke, siger Marianne Fruensgaard til fagbladet 3F og fortsætter:

- Det er et uheldigt udgangspunkt for en retssag, at der er en myndighed, som har begået fejl. Og det blev brugt af modparten i retten.

Ifølge hende kunne Nick Vejle muligvis have været den civile retssag foruden, hvis Arbejdstilsynet havde indstillet til at rejse straffesag mod Grenaa Lossekompagni.

- Hvis Arbejdstilsynet havde undersøgt forholdene ordentligt og afhørt Nick Vejle om forløbet, så kunne der fra starten være indstillet til at rejse tiltale i forhold til det strafferetlige ansvar, og vi kunne måske have undgået at bringe den civile sag for domstolene og igennem tre instanser, siger Marianne Fruensgaard til fagbladet 3F.