Nordex vandt for grill-ost

02:00

Den hvide grillost gav sejr til Nordex Food fra Dronninglund i Tag Fat-konkurrencen i Brønderslev Kommune. Foto: Carsten Lorenzen

1 af 2

Nordex Food fra Dronninglund blev onsdag kåret som lokal vinder af iværksætterkonkurrencen Tag Fat i Brønderslev Kommune.

Nordex Food er nomineret som lokal Tag Fat-vinder i Brønderslev. Nomineringen får Nordex for at have udviklet og fornyet et 5.000 år gammelt produkt.

Nordex har udviklet den klassiske, cypriotiske ost halloumi, så den kan tilberedes over grill - og har en mere moderne smag.

- Den er mindre salt, ikke så kraftig i smagen og mere cremet i konsistensen, fortæller administrerende direktør i Nordex Food, Keld Pedersen.

Og Brønderslev Kommunes borgmester, Lene Hansen (Soc.dem.), er så begejstret for den grillede, hvide ost, at den måske i fremtiden serveres for gæsterne på Brønderslev Rådhus.

- Den er god som velkomstsnack og smager rigtig, rigtig godt, vurderer Lene Hansen.

Og grundopskriften er faktisk ganske enkel, fortæller direktør Keld Pedersen, mens han peger på en glasmosaik med farvestrålende køer.

- Glade og farvestrålende køer giver god mælk - og god mælk er en forudsætning for god ost, fortæller Keld Pedersen.

Nordex Food blev stiftet i 1984 og producerer i dag især i Nørager i Himmerland, men også i Rumænien og Østrig.

Også Tag Fat-dommerne faldt for den hvide grillost.

- Valget er faldet på Nordex Food, som har udviklet en ny type ost. Det er en udfordring at virksomheden ikke tjener penge endnu. Men der er et stort marked i Mellemøsten, Latinamerika og generelt alle steder, hvor man spiser grillmad - så det er vurderingen at der er et stort potentiale for virksomheden, lyder det fra en af de tre dommere, rektor for Aalborg Universitet, Finn Kjærsdam.

I Dronninglund er det især betydningen for motivationen blandt medarbejderne, direktøren lægger vægt på.

- Mange af dem er jo fra det nære samfund, og de er jo stolte af det her. Og det smitter af, så det for eksempel bliver lettere at rekruttere medarbejdere i fremtiden, siger direktør Keld Pedersen.

Forsiden lige nu