Nordjyde til VM i galop

Rikke Munk Sørensen er i fuld gang med træningen, inden hun skal deltage i VM i amatørgalop. Foto: Bruno Stagsted

For første gang i 12 år sender Danmark en repræsentant af sted til VM i amatørgalop. Rytteren er nordjyden Rikke Munk Sørensen, og vejen til VM har krævet utallige timers træning og store ofre.

Rikke Munk Sørensen er 31 år gammel. 26 af dem har været domineret af heste og ridesport. De seneste har galoppen været i fokus. Faktisk har sporten krævet så meget opmærksomhed, at der ikke har været plads til ret meget andet.

- Ridning fylder meget for mig. Der er arbejde, der er søvn, og så er der hesten. Det er cirka de tre ting, jeg når på et døgn, fortæller hun.
Det har ikke været forgæves, at Rikke har ofret over en tredjedel af sit liv på ridesporten.

I 2010 blev hun den mest vindende amatørrytter i Danmark. En titel der sikrede hende adgang til VM i amatørgalop. Her skal hun som første dansker i 12 år skal repræsentere de rød-hvide farver.

- Det bliver jo kæmpe, kæmpe stort at komme til VM. Der er ikke noget større.

Mesterskaberne i amatørgalop består af i alt 26 løb i 16 forskellige lande. Den 23. februar skal Rikke Munk ride sit første løb i Qatar. Indtil da træner hun intenst, og udover den fysiske træning, kæmper hun også for at smide nogle kilo, så hun overholder vægtgrænsen ved løbet.  Samtidig kæmper hun også for at finde sponsorer.  Da hun rider som amatør, skal hun nemlig selv betale alle omkostninger - omkostninger der løber op til omkring 100.000 kroner.
Hestesporten kræver så meget af Rikkes tid, at hun for længe siden har truffet en vigtig beslutning:

- Jeg skal ikke have børn, det har jeg afgjort. Det er slet ikke noget jeg kan se i mit liv. Jeg kan ikke se noget andet, jeg kan sætte ind i livet i stedet for hestene, fortæller hun til TV2/Nord.

Se hele indslaget i TV2/Nord søndag 19.30.  

Forsiden lige nu