Nordjyder klar til rally debut

Det vestlige Sjælland danner lørdag 19. maj omgivelser for en yderst spændende DM-premiere i rally. Max Christensen og Mikael Kanstrup fra Svenstrup debuterer i rallysportens store klasse.

Ikke mindre end 11 firehjulstukne rallyteams stiller til start blandt de 75 rallyteams i Suzuki Rally 2007 omkring Sorø.

Arrangementet bliver samtidig debut for nordjyderne Max Christensen og Mikael Kanstrup i en potent Subaru Impreza WRX 4WD i den nyeste 2007-konfiguration.

- Udefrakommmende besværligheder har desværre forhindret os i at konkurrenceteste i fuld skala, forklarer Max Christensen. Han fortsætter.

- Vi har dog fået lavet en shake down-test i Nordjylland, og har desuden været i Finland for at få rallybilen totalgennemgået hos rally-opbyggeren Tommi Mäkinen.

Finnen er flerdobbelt rally-verdensmester, og har nu fundet en motorsports-niche med test og udvikling af rally/racing-kits. Dette sker efter 20 års karriere som rallychauffør på absolut topplan.

- Vi har selv opbygget Subaruen med sikkerhedsbur, hvorimod alt det elektroniske grej samt gearkasse og motor har vi hjemtaget fra Finland. Alle komponenter er identiske med de søsterbiler, som Tommi Mäkinen Racing har indsat i VM-serien 2007, siger teamchef i Subaru Rally Team Kaj Christensen.

Max Christensen og Mikael Kanstrup er et sammentømret rallypar, som har kørt motorløb sammen lige siden opstarten i 1999. Undervejs er rallyparret blevet kåret som årets rallytalenter i 2002, og er endvidere regerende danske mestre fra 2006 i 2 liters-klassen for fabriksnære rallybiler.

- Vi er nu i fuld gang med at gennemkøre rallyprøverne til DM-premieren, fortæller Max Christensen.

Under motorhjelmen i Subaru Impreza WRX 4WD'eren ligger en hidsig turbo-motor, som yder over 300 hestekræfter (HK). Til rallybrug er motoren droslet ned til 280 HK med et imponerende moment på 580 Nm. Subaru Motorsport Danmark ser derfor frem til ilddåben i Suzuki Rally 2007 med imponerende 109 km hastighedsprøver omkring Sorø.