LIGE NU:

Nordjyder vil bruge færrest penge på nytårskrudt

Fra tirsdag er det tilladt at købe fyrværkeri, men nordjyderne vil bruge færrest penge på nytårskrudt ifølge prognose.

Fra den 15. december er det lovligt at købe og sælge fyrværkeri og danskerne ser ud til at ville bruge millioner af kroner på nytårskrudt.

Ifølge en prognose fra Dansk Erhverv, vil danskerne bruge omkring 450 millioner kroner på fyrværkeri. Det er en stigning på 13 procent i forhold til sidste år.

Prognosen viser, at hver danske husstand i gennemsnit vil bruge 170 kroner på fyrværkeri. I Nordjylland er tallet dog noget lavere. Her i regionen forventes det tal at være 120 kroner i gennemsnit per husstand, hvilket er det laveste gennemsnit for de otte regioner, prognosen er inddelt efter.

Coronatiltag i butikken

Hos Danish Fireworks i Dronninglund slog man dørene op til årets fyrværkerisalg tirsdag formiddag og allerede fra formiddagen var der kunder i butikken

- Den første kunde købte for små ti tusinde, så det var en kunde, der er rigtig glad for krudt, siger Christian Sonne-Schmidt, der er ejer af Danish Fireworks i Dronninglund.

Fyrværkerisalget plejer først at åbne den 27. december, men grundet corona er det anderledes i år.

- Det er for at sprede kunderne ud, så der ikke er så stort et tryk på butikken. Derudover har vi fået en webshop op at køre, så man kan bestille hjemmefra. Så kan man bare ringe, når man er der, så kommer vi ud og placerer ordren i bagagerummet, siger Christian Sonne-Schmidt.

Selvom det er tilladt at købe krudt fra den 15. december, så er det først tilladt at fyre det af fra den 27. december til og med den 1. januar.