LIGE NU:

Nordjyderne dropper tyverialarmen

Der er færrest alarmer i Nordjylland i forhold til resten af landet, viser ny undersøgelse.

Igen og igen har Nordjylland været ramt af indbrudsbølger, og selvom antallet af indbrud generelt er faldende, er Danmark stadig blandt de mest indbrudsplagede lande i Europa.

Frygten for ubudne gæster har fået hver fjerde dansker til at installere en alarm i hjemmet. I Nordjylland kan man dog kun finde en alarm i 17 procent af de private hjem. Dermed er nordjyder dem, der har færrest tyverialarmer. I hovedstaden findes der flest alarmer – her er der installeret tyverialarm i 27 procent af boligerne.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Tryg.

Det er særligt parcelhusejere, som er flittige til at få sikret deres hjem, og mere end hvert tredje parcelhus i Danmark er udstyret med en alarm.

- En alarm får måske tyven til at droppe sit forehavende. Vælger han alligevel at bryde ind, vil alarmen stresse ham, og han tilbringer kortere tid i boligen, hvorved skaden kan begrænses, siger Camilla Nielsen, der er forebyggelseschef i Tryg.

Det er ofte prisen, der er afgørende for, om folk installerer en alarm eller ej, lyder det fra forebyggelseschefen.

Ifølge undersøgelsen har en alarm betydning for tryghedsfølelsen. 50 procent af dem, der har anskaffet sig en alarm, siger, at de føler sig mere trygge med alarm.

Forebyggende råd