Nordjyderne føler sig trygge: Især når de bor de rigtige steder

Det er i Aalborg og Mariagerfjord kommuner, at der er mindst tryghed blandt nordjyderne.

89 procent af nordjyderne føler sig generelt trygge i deres nabolag, og de har samtidig tillid til, at politiet kan og vil hjælpe dem, hvis de får behov for det. 

Det viser en ny tryghedsundersøgelse fra Justitsministeriet.

Nordjyder er smule mere trygge i deres hverdag end landsgennemsnittet. 89 procent af nordjyderne er trygge og har tillid til politiet, mens det landsdækkende tal er 86 procent.

- Det er jeg supergodt tilfreds med. Det er det, vi møder ind for hver eneste dag. Det er derfor, at vi går på arbejde. Det er for at sikre, at folk i Nordjylland er trygge og har tillid til politiet, siger Jesper Bøjgaard Madsen, som er chefpolitiinspektør i Nordjyllands Politi.

Udsatte boligområder

Men der er stadig plads til forbedring. Justitsministeriets tryghedsundersøgelse viser nemlig også, at beboere i socialt udsatte områder er langt mindre trygge end gennemsnittet. 

I de såkaldte 'særligt udsatte boligområder' svarer kun 70 procent af beboerne, at de er trygge. Og en tredjedel af dem svarer, at de med egne øjne har oplevet rocker- og bandekriminalitet.

- De steder hvor borgerne oplever, at der sker noget på gaden, så giver det anledning til utryghed, siger chefpolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Justitsministeriet offentliggør hvert år en liste over særligt udsatte boligområder. Ved opgørelsen ser man blandt andet på antallet af overtrædelser af straffeloven i et givent område. 

VIDEO: Se hele indslaget herunder: 

Nordjylland har ingen boligområder på listen, men steder som Vangen i Nørresundby og området omkring Grønlands Torv i Aalborg har de seneste år oplevet både knivstikkerier og skudepisoder.

- Hvis vi har steder, hvor der er behov, så prioriterer vi de områder. Enten med forebyggende betjente fast i området eller øget patruljering, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Politikerne på Christiansborg er allerede i gang med at behandle det, som bliver kaldt Bandepakke 4. Indtil nu ser det ifølge chefpolitiinspektøren lovende ud i forhold til at skabe bedre tryghed i udfordrede boligområder.

- I det udspil vi har set, er der allerede rigtig mange gode initiativer. Der er masser af gode værktøjer for politiet at tage fat i, siger Jesper Bøjgaard Madsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland