Nordjylland bliver koldeste region i landet: DMI melder om farligt vejr i aften og i nat

10 frostgrader og isglatte veje. Det er det, man kan se frem til i landets koldeste region. Sådan lyder det fra DMI, som her kommer med deres seneste vejrmeldinger.

Sneen har banket løs på nordjydernes ruder og væltet ned over vejene, hvor bilisterne snart bliver testet på deres agtsomhed. 

- Snestormen begynder at aftage nu, mens man flere steder kan se stjernerne. Vinden er ved at aftage, men det kan stadig opleves blæsende i dele af regionen. Det aftager i løbet af nattetimerne, siger vagthavende meteorolog fra DMI, Mette Wagner, om vejret i Nordjylland. 

Her er den laveste temperatur målt til 3,8 frostgrader, men ifølge DMI vil den i løbet af natten falde helt ned til 10 frostgrader.

Dermed bliver Nordjylland den koldeste region i landet, når temperaturen falder drastisk. 

Klokken 18 afvarslede DMI aftenens snestorm, da vejrfoholdene ikke så ud til at blive nær så intense som først regnet med. 

For at der er tale om en snestorm, skal der blandt andet falde mere end 10 cm inden for 6 timer. Et kriterium, som DMI ikke forventer, at vejret kommer til at opfylde, fortæller vagthavende meteorolog fra DMI, Mette Wagner.

Hun sender også en opfordring til nordjydere, som skal ud at køre i de sene nattetimer, hvor én ulykke sjældent kommer alene. 

- Man skal virkelig køre forsigtigt, for vejene bliver isglatte.

Sol og sne de kommende dage

Anderledes ser det ud onsdag, hvor nye udfordringer venter.

- I morgentimerne vil der være lav sol, som kan drille i morgentrafikken, da det vil være svært ikke at blive blændet, siger vagthavende meteorolog fra DMI, Mette Wagner.

Til gengæld vil der stort set ingen vind være.

- Der kan komme enkelte snebyger i løbet af dagen, men ikke alle vil få sne i regionen.

Det tørre vejr holder dog ikke ved, da nyt snevejr venter forude.

- Torsdag får vi dog sne igen – men slet ikke i de mængder, som vi har set tirsdag, siger vagthavende meteorolog fra DMI, Mette Wagner. 


Seneste nyt

fra Nordjylland