Nordjylland er mere rødt

Enhedslisten vinder stort, Liberal Alliance følger pænt trop, mens de Konservative får en røvfuld.

De 15 kredsmandater er dermed fordelt. Stemmeprocenten er på 86, 57 procent, altså 1,2 procent flere end ved sidste valg.

Socialdemokraterne er gået 1 procentpoint frem og beholder 5 kredsmandater. De kan se frem til endnu et tillægsmandat. De ser umiddelbart ud til at 8 af de 9 kandidater skal kæmpe om de 6 pladser.

De radikale beholder deres ene kredsmandat og kan se frem til ét tillægsmandat. Marianne Jelved må være sikker, mens Ninni Lodahl Gjessing og Daniel Nyboe Andersen kæmper om det andet mandat.

De Konservative bløder. De afgiver et kredsmandat og et tillægsmandat. Lene Espersen bliver dog i Folketinget. Daniel Rugholm og Tage Leegaard går ud.

SF går tilbage på landsplan og i Nordjylland, men fastholder et kredsmandat, sandsynligvis til Pernille Vigsø Bagge, mens Karl Bornhøft skal håbe på et tillægsmandat.

- Tilbagegangen er det værd. Det vigtigste var at få en ny regering, siger Pernille Vigsø Bagge (SF), fra sin valgfest i Løgstør.[/size]

Liberal Alliance får 4 procent af stemmerne og Thyra Frank kæmper for et tillægsmandat.

Kristendemokraterne går tilbage og reddes ikke af et kredsmandat i Vestjylland.

Dansk Folkeparti beholder deres 2 kredsmandater, men noget tyder på at tilbagegangen koster partiet et tillægsmandat.

Venstre går pænt frem i Nordjylland. Partiet konverterer et tillægsmandat til et kredsmandat og skal kæmpe for et tillægsmandat, som ser ud til at være langt væk.

Enhedslisten får et forrygende valg. Får 4,4 procent af stemmerne og får et tillægsmandat. Stine Brix er dermed helt sikkert valgt.