Nordjysk bank vil fusionere - navnet forbliver uændret

Sparekassen Danmark vil slå pjalterne sammen med den fynske bank Totalbanken.

Sparekassen Danmark bliver muligvis endnu større, end vi kender den i dag. Banken, som har hovedsæde i Vrå, vil fusionere med deres fynske kollegaer fra Totalbanken. 

Tirsdag aften meddeler Sparekassen Danmark i en selskabsmeddelelse, at de to banker er blevet enige om at søge en fusion. 

Sparekassen Danmark, som er dannet af en fusion mellem Sparekassen Vendsyssel og Jutlander Bank, vil få cirka 90 ekstra medarbejdere i institutet, som kommer over fra Totalbanken. Totalbankens filialer skifter dermed navn til Sparekassen Danmark. 

Når fusionen træder i kraft vil der være omkring 1325 medarbejdere i hele Sparekassen Danmark, og der vil være en balance på 65 milliarder kroner. 

Det er bestyrelserne i de to pengeinstituter, der er nået til enighed om en fusion. 

- Der vil ikke blive afskediget medarbejdere som følge af fusionen, lyder det i  selskabsmeddelelsen. 

- Vi er i bestyrelsen i Sparekassen Danmark glade for, at vi har fået muligheden for at indgå en fusion med et stærkt pengeinstitut som Totalbanken, som samtidig har de samme grundlæggende værdier som os. Vi ser frem til sammen at skabe et endnu stærkere pengeinstitut med lokal forankring til gavn for kunder og lokalsamfund, siger formandskabet i Sparekassen Danmark, Birte Dyrberg og Finn Hovalt Mathiassen. 

Seneste nyt

fra Nordjylland