Nordjysk bunker-selskab vil fiske OW-kunder og -medarbejdere

Det andet og noget mindre nordjyske bunkerselskab, Nordic Marine Oil A/S, byder nu OW Bunkers tidligere kunder og medarbejdere i Danmark velkommen.

Den enes død, den andens brød. Sådan lyder et gammelt ordsprog, og det kan blive tilfældet i OW Bunker-sagen.

I hvert fald står en anden bunker-virksomhed i Aalborg, Nordic Marine Oil A/S, nu klar til at overtage dele af OW Bunkers kunder og medarbejdere i Danmark. Det siger administrerende direktør, Steen Møller, til TV2/Nord.

- Det er klart, at det her giver nogle muligheder for os til at ekspandere. Det efterlader et stort hul i markedet, siger han.

Nordic Marine Oil har allerede fået henvendelser fra tidligere kunder hos OW Bunker.

- Rederierne skal jo have olie, så de ikke står stille. De sidder med skægget i postkassen, og vi er selvfølgelig klar til at hjælpe dem, siger Steen Møller.

OW Bunker har hovedsæde i Nørresundby, og her kommer omkring 140 til at miste jobbet.

- Der sidder nogle medarbejdere hos OW Bunker, som vi givetvis kan bruge. Det kan være tradere eller logistik-folk. Det er klart, at det giver nogle nye muligheder, siger Steen Møller.

Nordic Marine Oil A/S er datterselskab til Malik Supply, som holder til i Aalborg. Virksomheden har indtil i dag holdt deres omsætning på lidt under to milliarder kroner hemmelig for offentligheden.

Det er Danmarks fjerdestørste bunkervirksomhed efter OW Bunker, Bunker Holding og Monjasa. Selskabet arbejder primært inden for Danmark - modsat de andre tre virksomheder, som også holder til på det internationale marked.

Og selvom OW Bunkers konkurs efterlader et hul, som Nordic Marine Oil kan udfylde dele af, vil Steen Møller alligevel ikke juble over konkurrentens fald.

- Det er jo rigtigt trist for branchen. Det er helt sikkert. Omdømmemæssigt er det skidt, fordi der måske vil være nogle banker, som er skeptiske efter denne sag. Det har lidt et knæk, slutter han.

Nordic Marine Oil har sammen med Malik Supply 30 medarbejdere. De har fysiske tankanlæg i 10 forskellige danske havne samt sejlende bunker-skibe.

I kan se mere til sagen i vores tv-udsendelser i løbet af dagen.