Nordjysk forældrepar tiltalt for vold mod spædbarn

En far og mor er tiltalt for at udøve vold mod deres nyfødte søn, så han fik flere ribbensbrud.

Forældre nægter sig skyldige

Et forældrepar fra Jammerbugt Kommune i Nordjylland er tiltalt for at have begået vold mod deres spædbarn. Volden skete ifølge anklagemyndigheden fra drengen var fem dage, til han var 10 uger gammel, skriver Nordjyske Medier.

Drengen fik syv brud på ribbenene og et på armen, og ifølge anklageskriftet blev volden begået i perioden juli til september 2010.

Først blev barnet fjernet, men nogle måneder efter efterforskningens start fik forældrene barnet hjem igen, oplyser Jan Schneider, forsvarer for faren.

- Forældrene nægter sig begge skyldige, og det må kommunen også mene, at de er, siden forældrene fik barnet igen, siger forsvareren til Nordjyske Medier.

Mandag skal forældrene på anklagebænken ved byretten i Hjørring tiltalt for vold mod barnet for mere end to og et halvt år siden, mens de i mellemtiden har haft barnet i hjemmet.

Chef for børne- og familieforvaltningen i Jammerbugt Kommune, Jan Lund-Andersen, kan og må ikke udtale sig om den konkrete sag.

- Men generelt kan jeg sige, at vi har stor opmærksomhed på alle sager, og vi hjemsender kun børn til gode og ordnede forhold og sørger for at bevare en kontakt til både forældre og børn, fortæller direktøren til Nordjyske Medier.

Skaderne på barnet blev opdaget, da forældrene bragte ham på sygehuset med et brud.

- Forklaringen på drengens skader er enten, at andre end forældrene har påført dem eller, at barnet har diagnosen midlertidig knogleskørhed, som opstår i en kort periode hos spædbørn, siger forsvarer Jan Schneider.

Anklager Torben Kaufmann har indhentet udtalelser fra Retslægerådet, og lægernes vurdering får afgørende betydning, mener han.

- Lægerne skal give deres forklaring på, hvad der er sket, og så er det op til domstolen at træffe en afgørelse, siger Torben Kaufmann til Nordjyske Medier.

/ritzau/