Nordjysk forfatter på finansloven

Forfatteren Bent Haller fra Bangsbostrand ved Frederikshavn kommer nu på finansloven resten af sit liv.

Statens Kunstfond har besluttet at give den skønlitterære forfatter Bent Haller livsvarig ydelse sammen med seks andre kunstnere. Ydelsen finansieres af staten via finansloven.

Bent Haller får livsvarig ydelse med den begrundelse, at han skriver med "sproglig præcision og medrivende fortællermæssigt drive, så skæbnerne fremstår krystalklart", skriver Statens Kunstfond i en pressemeddelsel.

275 udvalgte kunstnere kan modtage livsvarig ydelse. Ydelsen er reguleret efter modtagerens indtægt. Den maksimale ydelse er på ca. 150.000 kroner om året, mens minimumsydelsen udgør ca. 16.500 kroner om året.

Bent Haller er født i Bangsbo Strand lidt uden for Frederikshavn i 1946. Bent Hallers forfatterskab rummer både børnebøger, ungdomsromaner, bøger for voksne og digte. Herudover har han også skrevet bøger om stenhuggeren Sven Bovin og om arbejdet med skulpturer.

Med sin debutroman 'Katamaranen' vandt Bent Haller forlaget Borgens konkurrence om den bedste samfundskritiske ungdomsroman. Sammen med fortsættelsen 'Sabotage' fra 1977 vakte denne bog en stor og ophidset debat, der endte med, at byrådet i Thisted nedlagde forbud mod bøgerne på byens bibliotek.

Forsiden lige nu