LIGE NU:

Nordjysk gruppe yder madhjælp til fattige nordjyder

Private borgerinitiativer, som yder madhjælp til økonomisk trængte familier, vokser. Den Nordjyske Hjælpegruppe har blandet andet travlt med at dele mad ud.

Flere danskere oplever et stigende behov for økonomisk hjælp - og heldigvis er der hjælp at hente.

Antallet af private borgerinitiativer vokser nemlig med eksplosiv hast - både med formål at mindske madspild og samtidigt hjælpe sine medborgere.

Overalt i Danmark spirer det med nye hjælpeinitiativer, hvor private borgere opretter grupper og sider på Facebook, hvor de deler deres overskudsmad med mindrebemidlede danskere og trængte familier.

quote Det er fantastisk livsbekræftende at se så mange private borgere, der hjælper de udsatte.

Winnie Gade, medstifter af Den Nordjyske Hjælpegruppe.

Og de udsatte danskere finder i bogstaveligt forstand gratis mad på Facebook.

Den Nordjyske Hjælpegruppe, som er et frivilligt privatinitiativ i Nordjylland, mærker også voksende og akut behov for madhjælp.

- Det er fantastisk livsbekræftende at se så mange private borgere, der hjælper de udsatte, siger medstifter af Den Nordjyske Hjælpegruppe, Winnie Gade.

Hun understreger dog også, at man ikke bare skal oprette en gruppe til madhjælp uden videre.

- Jeg vil gerne kraftigt opfordre til, at man undersøger tingene grundigt ved hjælp af Fødevarestyrelsen, inden man kaster sig ud i at oprette en Facebookgruppe for at hjælpe vores mindrebemidlede medborgere med overskudsmad. Det er nemlig uhyre vigtigt, at maden til de udsatte er 100 procent i orden, siger  Winnie Gade.

Ifølge Stop Spild af Mad kan Danmarks madspild i princippet brødføde en hel million danskere om året.