I næsten tre årtier har danskerne kunnet spille med i TV Bingo. Foto: Jesper Lange

Nordjysk MF'er kalder skatteministeren i samråd om TV-Bingo

Det nordjyske folketingsmedlem for Venstre Preben Bang Henriksen kalder skatteministeren i samråd i forbindelse med SIFAS Tv2 Bingos fremtid.

Preben Bang Henriksen mener, at skatteminister Benny Engelbrecht ligger en dyne af bureaukrati ned over organisationen SIFA og dermed vil lukke deres arbejde.

Skatteministeren har senest afgjort, at pengene fra TV Bingo som hidtil har gået til SIFA, som så har delt dem ud til idrætsforeninger, nu på forhånd skal målrettes en idrætsforening. SIFA må altså gerne fortsætte med at afvikle og administrere TV-Bingo - men nu er der regler for, hvem pengene skal gå til.

Det skriver skatteminister Benny Engelbrecht (A) i et svar til folketingsmedlem Per Clausen (Ø).

Det nordjyske folketingsmedlem for Venstre Preben Bang Henriksen mener ikke SIFA kan være tjent med sådan en afgørelse, og han har derfor kaldt skatteministeren i samråd.

- Jeg synes de hiver tæppet væk under SIFA, og det virker som om, man har gjort sig store bestræbelser på at ødelægge TV-Bingo. Teoretisk kan de godt fortsætte, men de kan ikke længere yde den samme støtte til små lokale idrætsforeninger. De nye regler gør det til et administrativt cirkus, siger Preben Bang Henriksen.

Preben Bang Henriksen håber, at samrådet vil give en forklaring på, hvad TV-Bingo nu skal gøre, og hvor de små foreninger skal få støtte fra.

Han ved endnu ikke, hvornår samrådet finder sted.