LIGE NU:

Nordjysk svømmestjerne stopper karrieren

Aalborg-svømmer siger stop. Dansk Svømmeunion meddeler onsdag, at Mie Ø. Nielsen har valgt at indstille karrieren.

Navnet Mie Ø. Nielsen har været synonym med den internationale verdensscene i svømning i et årti. Det er et faktum, trods nordjydens dåbsattest kun siger 24 år.

Mie Ø. Nielsen brød igennem i en meget tidlig alder. Første Danmarksmesterskab vandt hun allerede i en alder af 14 år, da hun satte de øvrige konkurrenter til vægs i 100 meter rygcrawl. Året efter modtog hun Politikens historiske pris ’Årets Fund’. Og et fund skulle Mie Ø. Nielsen vise sig at være. Efter DM-sejren tog karrieren hurtigt fart, og det resulterede i VM- og EM-guldmedaljer samt en OL-bronzemedalje i Rio de Janeiro i 2016.

Nu bliver der imidlertid ikke tilføjet flere meritter til Mie Ø. Nielsens bugnende sejrs- og resultatliste. Nordjyden ønsker nu at hellige sig sine universitetsstudier på fuld tid

Flere årsager til stop

Uvisheden om OL-udskydelsen samt en dårlig skuder er to af de overvejende årsager til stoppet.

- Jeg havde planlagt at holde en pause efter OL i Tokyo 2020 for at give min skulder en pause og for at mærke efter, om jeg skulle fortsætte med at svømme. Grunden til, jeg vælger at stoppe nu, skyldes den store usikkerhed, der er i forbindelse med OL-udskydelsen, siger Mie Ø. Nielsen i Dansk Svømmeunions pressemeddelelse og uddyber:

- Jeg har de seneste år været igennem et kompliceret skadesforløb, hvilket til tider har resulteret i, at jeg ikke har kunnet træne optimalt. De seneste undersøgelser af min skulder viser fortsat usikkerhed om, hvorvidt jeg kan nå at blive fysisk klar til OL næste år, hvilket underbygger beslutningen om at slutte min svømmekarriere nu.

Formand har respekt for beslutning

Aalborg Svømmeklubs formand John Larsen respekterer svømmerens beslutning.

- Vi har stor respekt for Mies beslutning. Vi er hende dybt taknemmelige, for det hun har ydet for klubben gennem årene. Hun er en helt fantastisk ambassadør for Aalborg Svømmeklub, siger han.

Og trods stoppet håber Aalborg Svømmeklub ikke, at de har set det sidste til Mie Ø. Nielsen.

- Det er klart, at svømning har været en kæmpe del af Mies liv, og vi ser meget gerne at hun fortsætter hos os på den ene eller anden måde. Mie har nogle exceptionelle kompetencer, og vi kan i hvert fald sagtens finde plads til hende, siger John Larsen til TV2 Nord.

Mie Ø.  Nielsens exceptionelle kompetencer i svømmebassinet har som bekendt kastet mange medaljer af sig, og Dansk Svømmeunion begræder da også nordjydens stop. 

- Det er en stor personlighed og yderst dygtig svømmer, som takker af. Jeg vil gerne kvittere hende for at have taget en så voksen beslutning, om end jeg begræder den. Det ærgrer mig, at hun er kommet til et sted, hvor hun bliver nødt til at stoppe sin karriere. Omvendt hylder jeg, at vi i landsholdsarbejdet lykkes med at uddanne vores svømmere til at træffe meningsfulde beslutninger, og nu starter altså et nyt meningsfuldt kapitel i Mies liv, siger landstræner Stefan Hansen i pressemeddelelsen.

Selvom Mie Ø. Nielsen ikke længere skal konkurrere, vil SvømmeDanmark fortsat støde på hendes navn. Aalborg-svømmeren stopper nemlig karrieren med sit navn stående ud for ikke mindre end seks nordiske rekorder fordelt på distancer fra både kort- og langbane. Tilmed er hun indehaver af i alt fem individuelle danske rekorder samt 12 juniorrekorder.

 

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

PH 150121 Mangler mælk til for tidligt-fødte Still

play Hospital mangler mælk til for tidligt fødte: - Det gør en verden til forskel

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

Til forsiden

Til forsiden