LIGE NU:

Nordjysk træner med på DBUs talenthold

AaBs U/14 træner Claus Gaihede er en af DBUs seks nye fuldtidsansatte talenttrænere.

Med fuldtidsansættelsen af seks talenttrænere og en talentudviklingskoordinator tager DBU endnu et skridt på vejen mod at optimere spillerudviklingen i dansk fodbold. De seks trænere skal blandt mange opgaver afholde samlinger, scoute, træne bruttolandsholdsspillere og afholde klubbesøg

Vest for Storebælt har DBU ansat Ole Schwennesen, Lars Friis og Claus Gaihede, mens de tre talenttrænerstillinger øst for Storebælt besættes af Per Holm, Thomas Slosarich og Nils Nielsen.

Claus Gaihede er 44 år. Han har mange års erfaring som træner for ungdoms elitehold og har i de seneste tre år fungeret som U/14-drengetræner i AaB.

De seks nye talenttrænere og koordinatoren blev ansat blandt henholdsvis 40 og 20 ansøgere fra en meget snæver målgruppe, da et af kriterierne for ansættelse af talenttrænerne var, at ansøgerne skulle have DBU A-træner-licens.

- DBU modtog mange kvalificerede ansøgninger og efter en konstruktiv samtalerunde, har vi nu fundet frem til de seks trænere og en talentudviklingskoordinator, som, vi føler os overbeviste om, vil være med til at få sat den nye model godt i gang, siger DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen til DBU.dk.

Intentionen med projektet har været at give de største danske fodboldtalenter endnu bedre muligheder for at udvikle deres talentpotentiale.

- Der er ingen tvivl om, at talentudviklingen i Danmark allerede på nuværende tidspunkt foregår på et meget højt niveau, men med ansættelse af seks nye talenttrænere og en koordinator forsøger vi at gøre noget, der i forvejen er godt endnu bedre, siger DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen til DBU.dk