Foto: TV2/Nord

Nordjyske Bank leverer flot regnskab efter fusion

Selvom Nordjyske Bank endnu ikke kan høste frugterne af fusionen med Nørresundby Bank lyder halvårsregnskabet på 140 millioner før skat.

Tidligere på året fusionerere Nørresundby Bank med Nordjyske Bank, og nu har det samlede Nordjyske Bank, der er landets 11. største afleveret deres første halvårsregnskab efter fusionen.

Og det viser gode takter.

Selvom en stor del af bankens fokus har været på fusionen har den formået at øge basisindtjeningen med 12 procent til i alt 210 millioner kroner.

Bankens resultat for årets første seks måneder lander på 177 millioner før fusionsomkostninger og 140 millioner før skat.

- Fusionsaktiviteterne trækker fortsat mange interne ressourcer hos både ledelse og medarbejdere, og det er klart, at vi derfor endnu ikke kan indfri det fulde potentiale af sammenlægningen med Nørresundby Bank. Når vi så alligevel formår at øge indtjeningen, skyldes det en positiv stigning i aktivitetsniveauet. Faktisk har vi øget vores samlede forretningsomgang med 1 milliard kroner til 29,2 milliarder kroner siden fusionen. Samtidig er driftsudgifter og afskrivninger forblevet stabile, forklarer adm. direktør Claus Andersen fra Nordjyske Bank.

Han kan kigge på et regnskab hvor nedskrivningerne holder niveauet fra 2014 og lander på 64 millioner.

- Fusionen med Nørresundby Bank har resulteret i en mindre samlet eksponering over for udfordrede erhverv som landbrug og ejendomme, og vi er derfor blevet mindre sårbare, siger direktøren.

Nordjyske Bank forventer at resultatet for 2015 ender i niveauet 320 til 360 millioner kroner før skat.