LIGE NU:

Nordjyske boligselskaber tabte

Boligselskaber overtrådte udbudsloven, da de fravalgte målevirksomhed, og skal nu betale millionbod.

Fem nordjyske almene boligselskaber skal i fællesskab betale en million kroner i erstatning til målevirksomheden Brunata A/S.

Brunata producerer energi-og vandmålere og blev diskvalificeret, da boligselskaberne i 2003 skulle have nye vand-og varmemålere i selskabernes boliger.

Men det var en fejl, har først Klagenævnet for Udbud, og nu senest Vestre Landsret afgjort.

Der var fem firmaer, der afgav tilbud ved licitationen i 2003, og her fik Brunatas tilbud de flotteste karakterer. Men boligselskaberne mente ikke, at tilbuddet overholdt betingelserne og turde derfor ikke indgå kontrakt med Brunata. Opgaven gik i stedet til det lokale firma, Varmekontrol A/S.

Brunata klagede til Klagenævnet for Udbud, der gav firmaet ret på to punkter - dels at licitationen burde være holdt efter EU-reglerne for udbud, dels at Brunatas tilbud overholdt alle betingelserne og burde være valgt.

Klagenævnet tilkendte Brunata en skønsmæssig erstatning på 250.000 kroner. Det var Brunata ikke tilfreds med og anlagde sag ved Vestre Landsret med krav om erstatning for tabt fortjeneste på i alt godt to millioner kroner. Landsretten har nu tilkendt Brunata en million kroner i erstatning. Derudover skal boligselskaberne betale 122.000 kroner i sagsomkostninger.

/ritzau/