LIGE NU:

Nordjyske DF'ere: Lemp våbenloven

Vi skal have adgang til selvforsvarsvåben, hvis politiet ikke længere har ressourcer til at efterforske indbrud og hjemmerøverier, hvis det står til Dansk Folkeparti.

To nordjyske folketingskandidater fra Dansk Folkeparti foreslår at vi skal have ret til at bære selvforsvarsvåben efter uopklarede drabssager og eksempler på, at indbrudstyverier under en vis beløbsgrænse reelt ikke efterforskes af politiet længere.

- Hvis politiet ikke rykker ud, må der andre typer afskrækkelse til over for indbrudstyve og hjemmerøvere, og det er oplagt at gøre peberspray lovligt ligesom i Tyskland. I det hele taget må der nok en lempelse af våbenloven til, hvis det her fortsætter. Måske ikke adgang til lette håndvåben lige her og nu, men i hvert fald lovlig peberspray, siger Lise Bech og Erik Høgh-Sørensen, to af DF's spidskandidater i Nordjylland, i en fælles pressemeddelelse.

Faktisk er situationen i Danmark værre end i USA, lyder det fra kandidaterne.

- Lige nu oplever danskerne på en måde noget, der er værre end amerikanske tilstande, for i USA har lovlydige borgere bedre adgang til at forsvare sig, siger de.

Lise Bech og Erik Høgh-Sørensen fremhæver det uopklarede drab i 2012 på den 41-årige Heidi Abildskov, som i sit hjem i Virum overraskede en natlig indbrudstyv, hvorpå han efter hård kamp knivmyrdede hende.

- Med alt for få ressourcer gør politiet meget, men det er slet ikke nok, og regeringen vil ikke tale ny finansiering før efter valget. Så må der andre boller på suppen i mellemtiden. Husk, at Abildskovs morder ankom til gerningsstedet med sin kniv, siger Bech og Høgh og fortsætter:

- Vi vil gerne understrege, at vi har intet imod lovlydige EU-borgere, rumænere, litauere eller andre, og de vil heller ikke blive ramt af dette.