Nordjyske færger står stille

(Arkivfoto) Foto: TV2/Nord

Færger mellem Danmark og Norge sejler slet ikke søndag. Til gengæld er flytrafikken uberørt.

Den voldsomme storm, der er på vej ind over Danmark, har allerede nu fået konsekvenser for færgetrafikken i Nordjylland.

Således har selskabet Color Line, der sejler mellem Hirtshals og de to norske byer Larvik og Kristiansand, aflyst samtlige afgange søndag. Det berører omkring 5000 mennesker.

- Til gengæld sætter vi ekstra færger ind i morgen, siger Helge Otto Mathisen, der er koncerndirektør.

Selskabet Stena Line sejler enkelte afgange i løbet af søndagen, men aftenens to afgange fra henholdsvis Grenaa og Frederikshavn er aflyst, fordi man forventer, at uvejret tager til.

- Kombinationen af stærk vind og høje bølger gør, at vi simpelthen ikke kan sejle, lyder det fra presseansvarlig Jesper Waltersson.

Flere mindre færgeselskabet har også måtte indstille færgetrafikken rundt omkring i landet. Til gengæld kommer de hårde vindstød formentlig ikke til at berøre landets flytrafik. I Aalborg Lufthavn, hvor stormen forventes at ramme hårdest mellem klokken 14-15, ser det ikke ud til, at flyafgange bliver forsinkede eller tilmed må aflyses.

- Det, der er afgørende, er, om vinden kommer fra siden, hvilket ikke ser ud til at blive tilfældet. Derfor kan vi efter alt at dømme afvikle flytrafikken normalt, men vi holder selvfølgelig øje med eventuelle ændringer, siger salgs- og marketingsdirektør Rikke Mølgaard.

Heller ikke Københavns Lufthavn i Kastrup regner med, at vinden vil skabe problemer.

Forsiden lige nu