Foto: Pia Stuckert

To nordjyske folkeskoler påvirket af coronavirus

En lærer og en elev fra to forskellige nordjyske skoler er kommet i karantæne efter at have været i kontakt med personer, der har coronavirus.

Coronavirussen er kommet til Nordjylland.

På Rosendalskolen i Hobro og på Lundergårdskolen i Hjørring er to personer kommet i 14 dages karantæne for at undgå at smitte, hvis de selv er smittet med virussen.

- En lærer på skolen er blevet sendt i hjemmekanrantæne af Sundhedsstyrelsen, fordi et familiemedlem udenfor husstanden er blevet testet positiv for Coronavirus, siger Ann Andersen, viceskoleleder på Rosendalskolen i Hobro.

- Læreren er ved frisk mod og tager det stille og roligt. Vi har informeret forældre via Aula om situationen, og vi følger myndighedernes anvisninger, og beder alle på skolen om at vaske hænder ofte, fortæller hun.

I Hjørring er det en elev, der er kommet i 14 dages karantæne. Eleven og hans far er kommet i karantæne i lørdags, efter de har været i kontakt med en person, der er testet positiv for coronavirus. Ingen af de to har dog symptomer, oplyser Lundergårdskolen på Aula.

Ifølge tv2.dk er 628 danskere i karantæne på grund af virussen. Og 59 danskere er smittet med virussen.