Foto: arkivfoto

Nordjyske kommuner overtager Langelands asylcentre

Jammerbugt, Thisted og Vesthimmerlands kommuner skal sammen med Tønder Kommune og Røde Kors overtage driften af asylcentre fra Langeland Kommune.

Fra januar 2017 er Langeland Kommune helt færdig med at drive asylcentre. I stedet skal Røde Kors, Tønder og tre nordjyske kommuner - Jammerbugt, Thisted og Vesthimmerland - overtage opgaven. 

Det skriver Udlændingestyrelsen i en pressemeddelelse. 

Langeland Kommune blev fravalgt som operatør på grund af ledelsesmæssige problemer på asylcentrene, hvor uheldige episoder har stået i kø de seneste måneder. Blandt andet er kvindelige ansatte blevet sigtet for overgreb på beboere.

Det betyder, at opgaverne med indkvartering, sundhedsydelser, pasningstilbud for børn, undervisning, fritidstilbud og aktivering af både børn og voksne nu skal flyttes og overtages af andre operatører. Lige nu er der 55 asylcentre i Danmark, men på grund af det faldende antal asylansøgere vil Udlændingestyrelsen frem mod sommeren næste år nedlægge 2000 pladser på centrene.

Udover drive asylcentre har Jammerbugt Kommune også fået opgaven med at koordinere indkøb, levering og afhentning af inventar til centrene.

Operatørkontrakterne forventes underskrevet den 3. januar 2017.