Foto: Daniel Mikkelsen

Nordjyske kommuner samarbejder om at skaffe job og turister

Alle 11 kommuner i Region Nordjylland har indledt et nyt samarbejde, som skal sikre erhvervsudvikling og turisme i regionen.

De nordjyske kommuner vil samarbejde om at skabe job, tiltrække turister og sikre en god infrastruktur. Derfor er alle 11 kommuner i Region Nordjylland repræsenteret i samarbejdet Business Region North Denmark.

- Jeg ser meget frem til samarbejdet med de andre kommuner og regionen, og jeg er rigtig glad for og stolt af at blive valgt som formand for et samarbejde, der i den grad vil gavne hele Nordjylland, siger Thisted Kommunes borgmester Lene Kjelgaard Jensen (Venstre), som i fredags blev udpeget til formand for Business Region North Denmark.

Målet med samarbejdet er at styrke vækst og udvikling i Nordjylland. De 11 nordjyske kommuner vil sammen med Region Nordjylland sørge for, at man får mest muligt ud af de investeringer, de enkelte parter foretager.

- Samarbejdet i Business Region er et helt naturligt skridt, hvor midlerne er til gavn for fælles vækst, og det er en unik mulighed i forhold til erhverv og turisme. Virksomheder og bevillinger går langt ud over kommunegrænserne, og det er derfor en vigtig erkendelse for alle parter, at hvad der er godt for den enkelte kommune, er godt for hele regionen, siger Mogens Gade (Venstre), borgmester i Jammerbugt Kommune.

Samarbejdet Business Region North Denmark træder officielt i kraft fra januar 2015.