Nordjyske kulturskoler i venteposition: - Vi er blevet glemt

Kulturskolerne ved endnu ikke, hvornår de får grønt lys til at tage imod elever igen. Formand for de nordjyske kulturskoler mener, at de er blevet glemt i forbindelse med genåbningsplanen.

Hvornår kan de nordjyske kulturskoler igen åbne dørene for deres elever? Det spørgsmål er fortsat ubesvaret, da kulturskolerne ikke er nævnt i den plan for genåbningen af det danske samfund, som regeringen og Folketingets partier vedtog i sidste uge.

Uvisheden frustrerer Thomas Albæk Jakobsen, som er formand for Kulturskoler i Nordjylland, der er en interesseorganisation for de nordjyske musik- og kulturskoler.

- Vi venter lige nu på, at der kommer en udmelding fra Kulturministeriet. Vi har ikke fået noget at vide om, hvornår vi kan åbne igen. Vi er blevet glemt og føler os efterladt på perronen, siger Thomas Albæk Jakobsen til TV2 Nord.

Kulturministeren nævner ikke kulturskoler

På landsplan er der flere end 100.000 elever, som hver uge modtager undervisning på musik- og kulturskolerne. De 11 nordjyske musik- og kulturskoler har siden statsministerens nedlukning af Danmark 11. marts været nødt til at ty til virtuel musikundervisning, fordi skolerne efter Mette Frederiksens udmelding blev lukket for elever.

- Vi har gjort os mange erfaringer med at undervise på andre måder i løbet af coronakrisen, men vi forbereder os på at kunne tage imod eleverne igen. Så må vi se, hvornår vi så får lov til det, siger Thomas Albæk Jakobsen, som også er leder af Musikskolen i Frederikshavn Kommune.

I regeringens genåbningsplan lægges der op til, at en række kulturinstitutioner som eksempelvis museer, biografer og zoologiske haver må åbne 8. juni. I den kommende uge er der indkaldt til politiske forhandlinger om en tidligere genåbning af nogle aktiviteter, fordi smittetrykket er lavere end først antaget.

Kulturminister Joy Mogensen (S) skrev i torsdags på Facebook, at det er en prioritet for regeringen, at kulturen bliver tænkt ind i de ting, der bliver fremrykket.

Kulturskolerne er bare ikke nævnt i kulturministerens opslag, og det bekymrer Thomas Albæk Jakobsen.

- Jeg frygter, at vi bliver glemt i de politiske forhandlinger, siger han.

Hører efter, hvad statsministeren siger

På Hjørring Musiske Skole har de genoptaget den fysiske soloundervisning. Musikskolen i Hjørring hører under skoleområdet, og derfor er reglerne blevet tolket sådan, at man her kan åbne under samme forudsætninger som folkeskolerne.

De øvrige nordjyske musik- og kulturskoler hører under kulturområdet, og derfor har de valgt stadig at holde lukket, selvom tanken om at prøve at åbne for fysisk undervisning igen har været fristende.

- Selvfølgelig har vi overvejet det, men vi er også af den overbevisning, at vi hører efter, hvad statsministeren siger. Når hun beder os om at lukke, så gør vi det, men vi har brug for snart at få at vide, hvornår vi kan genoptage undervisningen på skolerne, siger Thomas Albæk Jakobsen.
 


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland