Nordjyske politikere vil ændre trafikudspil

Regeringens trafikudspil indeholder ikke oplæg til en tredje limfjordsforbindelse. Det vil størstedelen af de nordjyske politikere ikke acceptere. De kæmper på tværs af partiskel for en tredje limfjordsforbindelse.

Regionsrådsformand Ulla Astman Nielsen er stærkt utilfreds med, at regeringen overser den tredje limfjordsforbindelse i deres trafikudspil, der kom frem i dag.

- Det gode er åbenbart det bedstes værste fjende. Vi har gennem de seneste mange år peget på, at vi skal strække kapaciteten i det eksisterende vejnet, men det er afgørende, at vi sideløbende får fastlagt den langsigtede løsning. De to ting hænger uløseligt sammen! Derfor er jeg meget overrasket over, at regeringen ikke tager initiativ til at få iværksat en VVM for Limfjordsforbindelsen. Den skal sættes i gang hurtigst muligt, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Formand for Kommunekontaktrådet i Nordjylland og borgmester i Morsø Kommune, Egon Pleidrup, ser også med undren på regeringens udspil.

- Vi er i Nordjylland enige om, at vi ønsker en vestlig forbindelse, men de nødvendige arealreservationer er ikke på plads. Vi har i Nordjylland diskuteret den langsigtede løsning i mange år, og nu er vi enige. Det er jo nærmest benspænd fra staten, at den ikke vil medvirke til at sikre linjeføringen.

Heller ikke de nordjyske politikere i regeringspartiet Venstre stiller sig helt tilfredse med regeringens udspil. De fem nordjyske MF'ere Karsten Lauritzen, Per Bisgaard, Torsten Schach Pedersen, Birgitte Josefsen og Tina Nedergaard roser regeringens udspil, men forventer også fokus på den tredje Limfjordsforbindelse.

- Vi har en klar forventning til, at regeringens udspil gennem de kommende forhandlinger suppleres med konkrete initiativer, som retter sig mod etableringen af en tredje vestlig Limfjordsforbindelse. Det er uomtvisteligt, at den tredje Limfjordsforbindelse er en forudsætning for udviklingen og særligt erhvervsudviklingen i hele det nordjyske område, skriver femkløveret i en pressemeddelelse.

Per Clausen fra Enhedslisten stiller sig i den modsatte grøft. Han er glad for at trafikudspillet ikke nævner den tredje limfjordsforbindelse.

- Det er positivt, at al snak om en 3. Limfjordsforbindelse er fraværende i regeringens transportplan. Det er også positivt, at jernbanestrækningen Hobro-Aalborg moderniseres. Til gengæld er det skuffende, at der ikke herudover er lagt op til forbedringer af det nordjyske jernbanenet, udtaler Per Clausen, trafikordfører for Enhedslisten.

<b> Tv2/Nord har talt med Ulla Astman og Birgitte Josefsen. Se dem uddybe deres reaktioner i vores udsendelse klokken 19.30. </b>