LIGE NU:

Nordjyske virksomheder jubler over Biden: - Det er så godt for os

I går blev Joe Biden svoret ind som USA's 46. præsident. Og det vækker glæde i flere virksomheder i Nordjylland.

Der er godt gang i værktøjet hos Liftra i Aalborg. Her producerer man specialdesignede løfte- og transportløsninger til vindmølleindustrien. Og det er der mildt sagt efterspørgsel efter.

- Vi har vokset med 100 procent i USA sidste år, og vi forventer at vi stadig vil vokse i 2021, siger Per Fenger. Han er direktør hos Liftra.

Og med en ny præsident bag skrivebordet i det ovale kontor i USA, ser Per Fenger ind i en fremtid, hvor Liftra kan servicere endnu flere vindmøller.

- Det er klart, at med en præsident, som siger at han vil være fossilfri i 2050, er positivt for os, siger han og fortsætter:

- Men jeg tror også, det har en meget stor indvirkning i resten af verden, at USA nu sender et signal om, at der skal gøres noget for den grønne omstilling. 

Liftra producerer kraner, der bliver brugt til at servicere vindmøller verden over.
Liftra producerer kraner, der bliver brugt til at servicere vindmøller verden over.
Foto: Liftra

USA tilbage i Parisaftalen

Derfor var det også en særlig glad direktør, der i aftes kunne følge med i Joe Bidens indsættelse, hvor han tog eden som USA's 46. præsident.

- Det har vi ventet på. Vi er virkelig glade for, Biden er kommet i stedet for Trump, siger Per Fenger.

Præsident Biden benyttede blandt andet sin første arbejdsdag på at underskrive den klimaaftale, kendt som Parisaftalen, som hans forgænger ellers meldte USA ud af i 2017. Selvom Liftra også havde et stort marked i USA under Trump, bliver det endnu bedre med en ny præsident.

- Nu får vi  en præsident, der arbejder sammen med de enkelte stater i USA, i stedet for at modarbejde dem, og jeg tror, det kommer til at betyde rigtig meget for os, siger Liftras direktør.

Flere investeringer giver nye arbejdspladser

Hos Crestwing i Frederikshavn er man glad for den nye attitude i Det Hvide Hus i forhold til at satse på grønne og bæredygtige løsninger. Her laver man anlæg, der producerer bølgeenergi og ser særligt frem til flere investeringer i grøn energi.

- Jeg har været rigtig glad for Bidens snak om klimaet hele tiden. Og det er klart: Vi har brug for, at USA er med i den omstilling, siger Ruth Bloom, direktør hos Crestwing.

Hun lægger særligt vægt på, at flere vil investere i grøn energi, nu hvor USA er tilbage i klimakampen.

- Der er rigtig mange penge, der ligger til grønne projekter, men folk er i tvivl om, hvor man ivesterer rigtigt. Og jeg tror, der bliver et momentum på den front, nu hvor USA tilbage i Parisaftalen.

Hos Liftra forventer man at udvide medarbejderstaben betragteligt det næste års tid.

- USA er det støste marked for os, og det er klart i vækst. Så i løbet af 2021 vil vi nok blive mellem 250 og 300 medarbejdere, lyder det fra Ruth Bloom.

Se indslaget her:

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden