01:33

Foto: Tommy Hald

Foto: Tommy Hald

Foto: Tommy Hald

Foto: Tommy Hald

Foto: Tommy Hald

Foto: Tommy Hald

1 af 7

Nørlev-sommerhus fjernet

Først tog Vesterhavet sommerhuset og torsdag tog en kran det tilbage.

En grab bider huset i stykker, og smider dem over i nogle containere. Overraskende nemt i forhold til den megen polemik der har ligget forud.

-Det er et gammelt træhus, så det er nemt at skille ad i store stykker, siger chauffør Tage Larsen til TV2/NORD.

Den 6. december sidste år under stormen, skred huset ned på stranden fordi havet havde undermineret det. Herefter fulgte et langt forløb, hvor Hjørring kommune forsøgte at finde ejeren af huset, og dermed den der skulle få det væk. Foreløbig har en mand på Sjælland accepteret ejerskabet, og regningen for at få huset fjernet.

-På en måde er det jo dejligt at få ryddet op på stranden nu, siger husets nærmeste nabo, Jørgen Gravengaard til TV2/NORD, og forsætter:

-Jeg syntes det er ærgerligt, men vi kan jo ikke hamle op mod havet. Det er ernorme kræfter.

Huset bliver i første omgang læsset i containere, som så senere kan sorteres i mere sikre omgivelser.

-Reglerne siger, at sådan noget det skal kildesorteres i det der går til deponi og det der går til forbrænding. Det er det samme som for alle mulig andre forbrugere, siger chauffør Tage Larsen til TV2/NORD.

Naboen glæder sig til at huset er væk, så stilheden igen kan sænke sig over området.

-Der har været rigtig mange mennesker, der har gået hen over både grundene og det hele. Men det er jo klart, det er jo næsten en turistattraktion og se sådan et hus, siger husets nærmeste nabo, Jørgen Gravengaard til TV2/NORD.