00:30

1 af 2

Norskov er politidrama

Norskov er et politidrama, der udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark. Byen er rå og usentimental, og krisen har sat sit præg, men her er også masser af fællesskab og handlekraft.

I serien følger vi politimanden Tom Noack, der vender hjem til byen, han forlod for snart 20 år siden, samt hans to barndomsvenner, som i mellemtiden er blevet hhv. borgmester og storentreprenør.

Toms svoger, Martin, er borgmester i Norskov og står i spidsen for et storstilet havneprojekt med klimagymnasium og bølgeenergi. Men Norskov plages af narkoproblemer blandt byens unge, og da en ung pige findes bevidstløs, kommer skandalen helt konkret til at stå i vejen for borgmesterens planer.

Tom bliver ansat til at rydde op i byens gadenarko, men sagen bliver hurtigt personlig, da Toms ungdomskæreste, Diana, og hendes søn, Oliver, kommer i søgelyset.

Efterhånden som Tom udvider efterforskningen, viser det sig, at han måske er på sporet af en større smuglerring, og sagen vokser hurtigt den lille lokalstation over hovedet.

Undervejs bliver det sværere og sværere for Tom at balancere det professionelle arbejde med de personlige relationer, han har genoptaget i Norskov. Han bliver tvunget til at have hemmeligheder for dem, han elsker, søsteren Jackie, barndomsvennen Bonden, sin mor og sin svoger. Sagen udvikler sig, og det samme gør de personlige intriger.

Norskov er en serie om sammenhæng og tilhørsforhold og om, hvad det vil sige at blive voksen og tage ansvar. I Norskov tegnes et portræt af et Danmark efter krisen, hvem er vi og hvor er vi på vej hen? Hvad betyder det, at vi alle er forbundne? Og hvad kan den enkelte gøre for fællesskabet og fællesskabet for den enkelte?

Der er premiere på serien i aften på TV2.