LIGE NU:

NOVI-iværksættere bag international konference

De to iværksættere bag et af NOVI Innovations succesfirmaer, Palle Andersen og Rune Brincker fra Structural Vibration Solutions A/S (SVS), er i næste uge værter ved den internationale konference

International Operational Modal Analysis Conference (IOMAC), på Admiral Hotel i København, der samler flere hundrede forskere og firmaer fra hele verden.

Vibrationer i konstruktioner
I tre dage skal deltagerne drøfte deres fælles hovedinteresse for vibrationer i konstruktioner.

Hovedkræfterne bag IOMAC
Aalborg Universitet og firmaet Brüel & Kjær Sound and Vibration Measurements A/S i Nærum er de andre hovedkræfter bag IOMAC, der i år afholdes for tredje gang.

AAU
Aalborgfirmaet SVS er udsprunget fra Aalborg Universitet, der har forsket i testning af vibrationer i mere end 20 år.

Gode ideer på AAU
Forskerne Palle Andersen og Rune Brincker fik via deres arbejde på universitet nogle gode idéer, som de med hjælp fra NOVI har fået kommercialiseret, så godt at de i dag har patenter og kunder i hele verden.

NASA er kunde
Kunderne omfatter bl.a. NASA, Boeing, Mazda, Honda, Risø, Rambøll samt et utal af andre firmaer og universiteter over hele verden.

- Da vi startede firmaet op for otte år siden var der ikke ret mange, der tog os alvorligt. Men det er der i dag, siger firmaets administrerende direktør Palle Andersen.
- Populært sagt har vi fundet på noget software, der kan analysere vibrationer i konstruktioner. Det kan f.eks. være på vindmøller, rumfærger, boreplatforme og motorvejsbroer.
Firmaerne bag sådanne konstruktioner har en klar interesse i at vide hvor meget disse konstruktioner kan holde til - det er jo både sikkerhed og penge det drejer sig om.

Brokollapset kunne være forudset
- Sammenstyrtningen af motorvejsbroen i Nørresundby kunne sandsynligvis have været forudsagt ved hjælp af vores software.
Hvis et skib sejler ind i Storebæltsbroen, vil det også kunne fortælle, i hvilken grad broen har taget skade og derfor vil det være en stor hjælp for ingeniørerne. Og vi har faktisk været oppe og måle på den bro - det var en stor, stor oplevelse i mere end en forstand, siger Palle Andersen.