NOVI-iværksættere bag international konference

De to iværksættere bag et af NOVI Innovations succesfirmaer, Palle Andersen og Rune Brincker fra Structural Vibration Solutions A/S (SVS), er i næste uge værter ved den internationale konference

International Operational Modal Analysis Conference (IOMAC), på Admiral Hotel i København, der samler flere hundrede forskere og firmaer fra hele verden.

<b>Vibrationer i konstruktioner</b>
I tre dage skal deltagerne drøfte deres fælles hovedinteresse for vibrationer i konstruktioner.

<b>Hovedkræfterne bag IOMAC</b>
Aalborg Universitet og firmaet Brüel & Kjær Sound and Vibration Measurements A/S i Nærum er de andre hovedkræfter bag IOMAC, der i år afholdes for tredje gang.

<b>AAU</b>
Aalborgfirmaet SVS er udsprunget fra Aalborg Universitet, der har forsket i testning af vibrationer i mere end 20 år.

<b>Gode ideer på AAU</b>
Forskerne Palle Andersen og Rune Brincker fik via deres arbejde på universitet nogle gode idéer, som de med hjælp fra NOVI har fået kommercialiseret, så godt at de i dag har patenter og kunder i hele verden.

<b>NASA er kunde</b>
Kunderne omfatter bl.a. NASA, Boeing, Mazda, Honda, Risø, Rambøll samt et utal af andre firmaer og universiteter over hele verden.

- Da vi startede firmaet op for otte år siden var der ikke ret mange, der tog os alvorligt. Men det er der i dag, siger firmaets administrerende direktør Palle Andersen.
- Populært sagt har vi fundet på noget software, der kan analysere vibrationer i konstruktioner. Det kan f.eks. være på vindmøller, rumfærger, boreplatforme og motorvejsbroer.
Firmaerne bag sådanne konstruktioner har en klar interesse i at vide hvor meget disse konstruktioner kan holde til - det er jo både sikkerhed og penge det drejer sig om.

<b>Brokollapset kunne være forudset</b>
- Sammenstyrtningen af motorvejsbroen i Nørresundby kunne sandsynligvis have været forudsagt ved hjælp af vores software.
Hvis et skib sejler ind i Storebæltsbroen, vil det også kunne fortælle, i hvilken grad broen har taget skade og derfor vil det være en stor hjælp for ingeniørerne. Og vi har faktisk været oppe og måle på den bro - det var en stor, stor oplevelse i mere end en forstand, siger Palle Andersen.