Seneste nyt:

NT klar med plan for den kollektive trafik

Som en del af regeringens nedlukning af syv nordjyske kommuner sker der store ændringer i det meste af den kollektive trafik på tværs af kommuner. Nu er Nordjyllands Trafikselskab klar med en plan for, hvordan den kollektive trafik mellem de nedlukkede kommuner kommer til at køre. Ændringerne gælder fra mandag den 9. november og foreløbigt til og med den 3. december.

Bus og tog

Busser og tog internt i de syv nedlukkede kommuner fortsætter med at køre som planlagt, og der bliver ikke indført restriktioner.

De syv nordjyske kommuner er Thisted, Vesthimmerland, Jammerbugt, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn og Læsø.

Den nuværende køreplan for busserne i hele Nordjylland fortsætter. Det er dog kun skoleelever og elever på ungdoms- og voksenuddannelser, der kan køre på tværs af kommunegrænserne i de syv nordjyske kommuner. Der vil blive givet en meddelelse om, hvornår ikke-omfattede passagerer skal forlade bussen. Skoleelever skal vise gyldigt studiekort for at fortsætte.

Tog vil ikke medtage kunder på tværs af kommuner. Linjerne Hirtshals-Hjørring, Skagen-Frederikshavn og Skørping-Aalborg fortsætter med at køre, mens linjen Frederikshavn-Aalborg midlertidigt nedlægges.

Alle ændringer vil fremgå af rejseplanen.dk og Rejseplanens app.

Servicepersonale fra Nordjyllands Trafikselskab vil rejse med rundt i relevante busser for at sikre overholdelsen af restriktionerne. De vil desuden skrue op for rengøring af busser flere gange om dagen.

Flextur

Personer, der har en samfundskritisk funktion, kan fortsat rejse på tværs af kommunegrænser, dog hverken med tog eller de almindelige busruter. De skal så vidt muligt finde andre løsninger i form af for eksempel cykel eller samkørsel.

Er det ikke muligt, kan man bestille en Flextur ved Nordjyllands Trafikselskab på 9934 1134. Det er i nedlukningsperioden ikke muligt at benytte selvbetjeningsløsninger til at bestille en Flextur.

Er der helbredsmæssige begrundelser for at rejse på tværs af kommuner, kan man ligeledes fortsat benytte sig af Flextur.

Flextur i kommunerne Aalborg, Rebild, Morsø og Mariagerfjord påvirkes ikke, men det vil ikke være muligt at rejse ind i de syv kommuner med mindre man opfylder ovenstående kriterier.

Hvad er en samfundskritisk funktion?