Nu afgøres skolevalget: Ender i kæmpe nordjysk valgfest

Når skolevalget afgøres torsdag bliver det med ægte valgfeststemning i Farsø, hvor Farsø Efterskole lægger lokaler til Nordjyllands store valgfest.

Efter tre ugers intens valgkamp, hvor elever og ungdomspolitikere har arbejdet hårdt for deres mærkesager, bliver skolevalget endelig afgjort torsdag.

Tirsdag åbnede valgstederne over hele landet, og de 63.000 tilmeldte elever skulle for første gang i livet sætte kryds på stemmesedlen.

Når alle 682 skoler har tømt stemmeurnerne og talt og kontrolleret stemmesedlerne vil resultatet blive offentliggjort på DR3, som blandt andet sender live fra Christiansborg.

00:29 Luk video

På Farsø Efterskole vil der være 98 elever, som skal afgive deres stemme, inden de alle samles kl. 17.00, hvor den store valgfest begynder.

- Vi glæder os rigtig meget til at holde valgfesten med vores elever. Det har været en stor fornøjelse at være med i skolevalget, og jeg er sikker på, at valgfesten bliver en demokratifest, som kommer til at sætte spor ind i fremtiden, siger Lone Primdahl, forstander på Farsø Efterskole.

Valget forventes at være afgjort omkring klokken 20.45.